Μενού
Διονύσης Τεμπονέρας
Διονύσης Τεμπονέρας | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι αναταράξεις με αφορμή την εκδήλωση του Διονύση Τεμπονέρα με τη συμμετοχή της Έφης Αχτσιόγλου από την Νέα Αριστερά και του Μανώλη Χριστουδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί η Κουμουνδούρου να αδιαφορεί για αυτή την συνύπαρξη των τριών προσώπων στο ίδιο πάνελ, ωστόσο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Παππάς, που έχει πρωτοστατήσει στο παρελθόν στο άνοιγμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και έχει υποστηρίξει τις ευρύτερες συνεργασίες, μιλώντας στο Action24 έδειξε την διαφωνία του με τον τρόπο που επιχειρείται να γίνει ο διάλογος στο προοδευτικό τόξο, σημειώνοντας πως «όχι, δεν θα πήγαινα (στην εκδήλωση). Μας αφορά, πρέπει να γίνει (ο διάλογος) οργανωμένα από τις συγκροτημένες πολιτικές δυνάμεις και δεν είναι κάτι που αφορά υποκλαπείσες έδρες και προσωπικές στρατηγικές».

Ο πρώην υπουργός έστρεψε τα πυρά του τόσο προς την Έφη Αχτσιόγλου, που χρεώνεται την διάσπαση αλλά και την επιλογή να κρατήσουν οι 11 τις έδρες τους δημιουργώντας την ΚΟ της Νέας Αριστεράς, όσο και κατά του Διονύση Τεμπονέρα που του χρεώνει προσωπική στρατηγική και ατζέντα.

Στην ίδια γραμμή και ο Βασίλης Κόκκαλης, που δήλωσε ότι δεν θα συμμετείχε στην εκδήλωση, όπως και ο Χάρης Μαμουλάκης, που τόνισε πως «πρέπει να λειτουργούμε συντεταγμένα και πάντα σε συνεννόηση με το κόμμα».

Σκληρός στην κριτική του και ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος «άδειασε» τόσο τον Διονύση Τεμπονέρα όσο και τους Αχτσιόγλου - Χριστουδουλάκη, σε συνέντευξη του στο Blue Sky.

Από το περιβάλλον του Διονύση Τεμπονέρα, ως απάντηση σε όλα αυτά τα πυρά που δέχεται, θυμίζουν την τελευταία του παρέμβαση για την ανάγκη δημιουργίας «δημοκρατικού μετώπου» και σημειώνουν στην κοινωνία έχει ξεκινήσει ήδη αυτή η συζήτηση για τις συνεργασίες.

Γκρίνιες υπάρχουν, όμως, και στο ΠΑΣΟΚ με τον Μανώλη Χριστουδουλάκη να δίνει τις δικές του απαντήσεις  (μέσω Real FM) υπεραμύνοντας της επιλογής του να δώσει το παρών στην συγκεκριμένη εκδήλωση και υπογραμμίζοντας ότι «είναι μια ανοιχτή συζήτηση που γίνεται στο φως και όχι στα παρασκήνιο, με σκοπό να προκαλέσει έναν γόνιμο προβληματισμό για το παρόν και το μέλλον των πολιτικών πραγμάτων στη χώρα μας». Συνέχισε λέγοντας ότι «η πραγματική ερώτηση, ωστόσο, κατ’ εμέ αφορά στο αν η δεύτερη θέση από μόνη της επαρκεί και θα έλεγα πως είναι αναγκαία, αλλά όχι από μόνη της ικανή συνθήκη για την προοπτική και το ρόλο που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ θέλει να διαδραματίσει». 

Εκτός κομματικών στεγανών ο Κασσελάκης

Και ενώ είναι σε εξέλιξη όλη αυτή η αναταραχή στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια επανεκκίνηση στην οποία θα πρωταγωνιστούν τα μέλη του κόμματος, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει εξαρχής. Έτσι με την παρουσίαση του thin tank της Παιδείας με τη συμμετοχή επτά ακαδημαϊκών, δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας. Σε λίγες ημέρες, όπως λένε οι πληροφορίες, θα παρουσιάσει και τις αντίστοιχες ομάδες που έχουν να κάνουν με την Υγεία και την Έρευνα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει, με αυτό τον τρόπο, ότι προτεραιότητά του είναι να ανάδειξη ικανών προσώπων που θα μπορέσουν να δώσουν ώθηση στο κόμμα, μακριά από μικροκομματικές πολιτικές. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, όπως σημειώνουν στελέχη της Κουμουνδούρου, πως έχει μπει στον «πάγο» η πρεμιέρα του πρωινού καφέ του κόμματος, του άτυπου οργάνου που αποτελείται κυρίως από κομματικά στελέχη για την διαμόρφωση της πολιτικής γραμμής.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει προτεραιότητα στα νέα μέλη, μακριά από κομματικά στεγανά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA