Μενού
Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Χάρης Δούκας έριξε την εδώ και ημέρες αναμενόμενη «βόμβα» ζητώντας εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για νέα ηγεσία, καταθέτοντας ενωτική πρόταση ενόψει της συνεδρίασης της ΚΠΕ του κόμματος.

Με την προεδρική καρέκλα του Νίκου Ανδρουλάκη να τρίζει μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των εκλογών, και στελέχη του ΠΑΣΟΚ να προβαίνουν σε «αντάρτικο» κατά της ηγεσίας, φαίνεται πως ο Χάρης Δούκας θέλει να επωφεληθεί γεμίζοντας το «κενό ισχύος» που προκύπτει.

Χάρης Δούκας: Ο οδικός χάρτης για τα επόμενα βήματα

«Αγαπητοί Σύντροφοι, την Κυριακή στις 30/06/2024 έχουμε την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Στόχος όλων μας είναι να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου», αναφέρει ο Χάρης Δούκας.

«Αυτό προϋποθέτει δημιουργική συζήτηση, χωρίς εντάσεις και πολώσεις. Ευνόητο είναι πως οι εργασίες της Κ.Π.Ε πρέπει να διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς», επισημαίνει.

«Η γόνιμη συζήτηση που ευελπιστώ πως θα γίνει, χρειάζεται να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματά μας», συνεχίζει, παραθέτοντας τα εξής:

  1. Nα γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη.
  2. Να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες του Κινήματός μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.
  3. Στη συνέχεια να οδηγηθούμε συντεταγμένα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τα μέλη και τους φίλους μας, της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Προτείνω η ψηφοφορία να διεξαχθεί στις 3 και 10 Νοεμβρίου, με τις διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που έγιναν στις εκλογές του 2017 και του 2021.

«Θεωρώ ότι ο οδικός χάρτης εξασφαλίζει:

  • Πρώτον: Τη δυνατότητα πολιτικής συζήτησης για την αναγκαία επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής.
  • Δεύτερον: Τον προσδιορισμό των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας, σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια .

Ελπίζω ότι θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες και την χώρα», καταλήγει.

Η πρώτη αντίδραση στο ΠΑΣΟΚ

«Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα», τονίζουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, λίγα λεπτά μετά την προτροπή του Χάρη Δούκα να στηθούν κάλπες για ανάδειξη αρχηγού τον Νοέμβριο.

Να σημειωθεί ότι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Αλλαγής θα συνεδριάσει την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον «οδικό χάρτη».

«Ως εκ τούτου, θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου», σημειώνουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη του ΠΑΣΟΚ «εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA