Μενού
gunaika-mousiki
Γυναίκα ακούει μουσική | Pixabay
  • Α-
  • Α+

Μετά το Ertflix, η ΕΡΤ επιχειρεί να συγκεντρώσει όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της σε μία ψηφιακή πλατφόρμα. Πρόκειται για τη νέα δωρεάν υπηρεσία ERTecho, που «εκπέμπει» -πιλοτικά στην αρχή- στη διεύθυνση www.ertecho.gr και αποτελεί ένα βήμα προς τη νέα εποχή από τη δημόσια τηλεόραση.

Εδώ και κάποιο διάστημα, όλα τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και οι Τοπικοί Ραδιοσταθμοί, καθώς και τα νεοσύστατα webradios, αποκτούν το δικό τους ψηφιακό σπίτι, φιλικό προς τον χρήστη από οποιαδήποτε συσκευή. Εκτός από τα «Προσεχώς», με τις προαναγγελίες των εκπομπών από όλα τα ραδιόφωνα, μπορεί ο ακροατής να περιηγηθεί στην κατηγορία «Μη χάσετε», έχοντας στη διάθεσή τα πιο ενδιαφέροντα που ακούστηκαν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς το τελευταίο 48ωρο από το χώρο της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της ομογένειας.

Στο ERTecho μπορεί να βρει ακόμα κανείς OnDemand περιβάλλον για να ξανακούσει την εκάστοτε εκπομπή, ενώ ειδικές ραδιοφωνικές παραγωγές αναρτώνται στην κατηγορία Podcasts. Επίσης στο ERTecho υπάρχουν πληροφορίες για εμφανίσεις και on demand εμφανίσεις της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας, της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής και της Χορωδίας της ΕΡΤ.  Στις κατηγορίες του ERTecho συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η κατηγορία για την ομογένεια, όπου μπορεί να ακούσει κανείς εκπομπές για τους Ελληνες του εξωτερικού, ειδική κατηγορία με συνεντεύξεις αλλά και τα  art mixes του Kosmos.

Νέος ραδιοφωνικός σταθμός κλασσικής μουσικής

Τέλος, μέσω του ERTecho μπορεί να ακούσει κανείς και το τελευταίο ιντερνετικό «παιδί» της ραδιοφωνικής οικογένειας της ΕΡΤ. Πρόκειται για τον Maestro, έναν ιντερνετικό σταθμό που βρίσκεται αποκλειστικά στην υπηρεσία του κλασσικού ρεπερτορίου. Εξήντα οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Τρίτο Πρόγραμμα αποκτά το πρώτο «παιδί» του, αποκλειστικά στο διαδίκτυο. Βασισμένος σε μια επιλογή έργων και ηχογραφήσεων που έκανε ο συνθέτης Τάσος Ρωσόπουλος και που συνεχώς θα εμπλουτίζεται, ο Maestro διατρέχει τους αιώνες και τα είδη του λόγιου ρεπερτορίου, αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε κλασική μουσική. Παρόντες εδώ δεν είναι μόνον ο Μπαχ, ο Μότσαρτ, ο Μπετόβεν, ο Βιβάλντι και ο Πουτσίνι, αλλά και κορυφαίοι συνθέτες του 20ού, ακόμα και του 21ου αιώνα, όπως ο Μπάρτοκ, ο Μπρίτεν, ο Λίγκετι και ο Ανταμς. Παρόντα είναι, επίσης, τα δημοφιλέστερα, τα πιο αγαπημένα έργα του κλασικού ρεπερτορίου, καθώς και άλλα, λιγότερο γνωστά.