Μενού
tsortekis
Γιάννης Τσορτέκης | Glomex
  • Α-
  • Α+

Ο Γιάννης Τσορτέκης μίλησε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί από το πρωί της Τρίτης σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Αφορμή της διαδήλωσης στέκεται το πολυσυζητημένο προεδρικό Διάταγμα περί εξίσωσης των πτυχίων των δραματικών σχολών με τα απολυτήρια Λυκείου. «Εμείς είμαστε ένα κομμάτι της εργατικής τάξης, που είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Εμείς αυτή τη στιγμή ως εργαζόμενοι υποβαθμιζόμαστε όλοι σε επίπεδο ανειδίκευτου εργάτη. Αυτό δεν είναι άδικο μόνο προς εμάς, είναι άδικο για τον ίδιο τον Πολιτισμό, ο οποίος καταρρέει μη έχοντας την παραμικρή φροντίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

«Υποβιβάζεται εργασιακά η δική μας η σχέση η καλλιτεχνική με σκοπό την εξαφάνιση του Πολιτισμού. Κι αν ο Πολιτισμός – που το λέμε σαν λέξεις – δεν αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και εμείς σαν εργαζόμενοι δεν τυγχάνουμε της αξιοπρέπειας και του σεβασμού του έργου που παράγουμε, το οποίο γίνεται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για όλους μας πάντοτε, το πράγμα θα οδηγηθεί σε μία εξαιρετικά ανεξέλεγκτη κατάσταση» τόνισε ο Γιάννης Τσορτέκης στην κάμερα του Super Κατερίνα.

«Έχοντας φτάσει λοιπόν μετά από όλα αυτά τα τελευταία χρόνια που βιώνουμε αυτή την πολύ σκληρή κατάσταση για επιβίωση και διαβίωση και έχοντας μία ανάλγητη στάση από την Κυβέρνηση, που χωρίς κανένα έρεισμα εξευτελίζει και υποβιβάζει όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο, βρισκόμαστε όλοι εδώ σε μία κινητοποίηση που σήμερα αρχίζει και για εμάς τελειωμό δεν θα έχει» σημειώνει στη συνέχεια.

«Ζητάμε τη συμπαράσταση του κόσμου, γιατί οι κινητοποιήσεις μας θα είναι πολύ δραστικότερες από αυτή τη στιγμή και στο εξής μέχρι ο αγώνας μας να δικαιωθεί. Είμαστε εργαζόμενοι. Η εργατική τάξη έχει φτάσει να είναι δύο λέξεις που κάπου, κάπως, κάποτε αναφέρονται. Δεν είναι αυτό. Είμαστε όλοι εμείς εδώ παρόντες αυτή τη στιγμή» επισημαίνει σε υψηλούς τόνους ο Γιάννης Τσορτέκης.