Μενού
 
YouTube
  • Α-
  • Α+

Πέθανε ο Ακίρα Τοριγιάμα (Akira Toriyama), ο σημαντικός Ιάπωνας καλλιτέχνης manga που δημιούργησε την αγαπημένη σειρά Dragon Ball σε ηλικία 68 ετών.

Πέθανε την 1η Μαρτίου από οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα με την είδηση να επιβεβαιώνει το Bird Studio, η εταιρεία manga που ίδρυσε ο Toriyama το 1983: «Λυπούμαστε βαθιά που είχε ακόμα πολλά έργα στη μέση της δημιουργίας τους με μεγάλο ενθουσιασμό. Επίσης, θα είχε πολλά περισσότερα πράγματα να πετύχει».

«Έχει αφήσει πολλούς τίτλους manga και έργα τέχνης σε αυτόν τον κόσμο. Χάρη στην υποστήριξη τόσων πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, μπόρεσε να συνεχίσει τις δημιουργικές του δραστηριότητες για περισσότερα από 45 χρόνια», πρόσθεσε στη δήλωση το στούντιο. 

Ο Ακίρα Τοριγιάμα γεννήθηκε στην Ιαπωνία, στη Ναγκόγια, το 1966 και έκανε σχέδια από παιδί, μάλιστα, εγκατέλειψε την τριτοβάθμια εκπαίδευση και μετά το γυμνάσιο άρχισε να εργάζεται σε μια διαφημιστική όπου έκανε σχέδια για αφίσες.

Η πρώτη του επαφή με το manga ήρθε σε ηλικία 23 ετών, όταν συμμετείχε σε έναν διαγωνισμό που διεξήχθη από ένα εβδομαδιαίο περιοδικό manga και παρόλο που δεν τα πήγε καλά, δεν τα παράτησε, και άρχισε να στέλνει σχέδια σε εταιρείες. 

Το 1980 δημιούργησε μια μεγάλη επιτυχία, τον Dr Slump, μια κωμωδία για ένα κορίτσι-ρομπότ και το 1984 πήρε μια από τις υψηλότερες διακρίσεις manga της Ιαπωνίας, ένα βραβείο manga Shogakukan. 

Το 1982 παντρεύτηκε τον συνάδελφό του καλλιτέχνη manga Yoshimi Katō, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA