Μενού
το αυτό
  • Α-
  • Α+

Η «Οργή» (με αρχικό τίτλο «Getting It On») είναι μια βιβλίο που γράφτηκε από τον Στίβεν Κινγκ, με το ψευδώνυμο Ρίτσαρντ Μπάκμαν, και εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1977.

Αργότερα, συμπεριλήφθηκε στο συλλογικό τόμο «Τα βιβλία του Μπάκμαν».

Ακολουθήστε τώρα τον καινούργιο λογαριασμό του Reader στο Instagram

Γιατί όμως σήμερα χρειάζεσαι τουλάχιστον 500 ευρώ για να βρεις την «Οργή» (σύμφωνα με το site μεταχειρισμένων βιβλίων, metabooks), έστω και ως μεταχειρισμένο βιβλίο;

Η ιστορία

Ο Τσάρλι Ντέκερ είναι μαθητής γυμνασίου. Έχει μόλις αποβληθεί από το σχολείο λόγω βιαιοπραγίας προς τον καθηγητή Χημείας (τον παγίδεψε μέσα στην τάξη, χρησιμοποιώντας έναν λοστό).

Ο Τσάρλι βγάζει το όπλο από το ντουλάπι του, βάζει φωτιά στο ντουλάπι του και επιστρέφει στην τάξη, εκεί όπου πυροβολεί τη δασκάλα της Άλγεβρας. Όταν επιχειρεί ο δάσκαλος της Ιστορίας να μπει στην τάξη, τον σκοτώνει και εκείνον.

Όταν παγιδέψει την τάξη του υπό την απειλή όπλου, ομάδα διαπραγμάτευσης φτάνει στο σχολείο για να τον πείσει να παραδοθεί. Θα δεχτεί;

Οι ομοιότητες της «Οργής» με αληθινά περιστατικά

Τουλάχιστον επτά περιστατικά πυροβολισμών σε σχολικές τάξεις είτε μοιάζουν, είτε συνδέονται άμεσα με την πλοκή του βιβλίου του Στίβεν Κίνγκ. Το πιο ξεκάθαρο όλων, όταν ο μαθητής Τζέφρι Λάιν Κοξ υπό την απειλή μιας γεμάτης καραμπίνας, κράτησε ομήρους τους συμμαθητές και τη δασκάλα που ήταν στην τάξη εκείνη τη στιγμή.

Ο Κοξ αφοπλίστηκε από τρεις συμμαθητές του, και λίγο αργότερα, μια φίλη του είχε δηλώσει στην αμερικάνικη τηλεόραση πως της είχε αποκαλύψει την έμπνευση του για την επίθεση. Ήταν ένα πολυ συγκεκριμένο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, με τίτλο «Οργή». 

Στη συνέχεια, ο ίδιος ο Στίβεν Κινγκ ζήτησε να μην επανεκδοθεί το βιβλίο του, φοβούμενος πως θα μπορούσε να «εμπνεύσει» νεαρά παιδιά με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA