Μενού
Ο Chris Martin σε live.
AP Photos
  • Α-
  • Α+

H μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού του 2024 ανακοινώθηκε ήδη από το καλοκαίρι του 2023. Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι Coldplay, η μπάντα του Chris Martin, θα έρθει στην Ελλάδα στις 8 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ. Αναμένουμε ένα πραγματικό οπτικοακουστικό υπερθέαμα από ένα εκ των μεγαλύτερων συγκροτημάτων του πλανήτη.

Παρά την τεράστια εμπορική τους επιτυχία πάντως, ο Chris Martin και η ομάδα του έχουν καταφέρει να παραμείνουν πολύ ωραίοι τύποι. Αυτοσαρκάζονται συχνά, δεν έχουν ούτε ίχνος αλαζονείας και δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στο περιβάλλον. Για πάνω από δύο χρόνια, δούλευαν πυρετωδώς πάνω σε ένα sustainable πλάνο που θα μείωνε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 50%.

Παρακάτω μαζέψαμε μερικά fun facts που μπορεί να μην ήξερες για τους Coldplay. Σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν.

Το πρώτο του όνομα

Οι Coldplay δεν ονομάζονταν πάντα Coldplay. Η μπάντα φτιάχτηκε το 1996, όταν ο Chris Martin συνάντησε τον κιθαρίστα Jonny Buckland. Ως ντουέτο, λοιπόν, το όνομα που είχαν επιλέξει ήταν Pectoralz. Όταν μπήκε στο team και ο Gut Berryman ως μπασίστας άλλαξαν το όνομά τους σε Starfish.

Η πιο περίεργη επένδυση

Οι Coldplay έκαναν το 2001 την περίφημη Mylo Xyloto Τour τους. Ανέκαθεν η μπάντα του Chris Martin έδινε σημασία στα εφέ. Γι’ αυτό και ξόδεψαν περισσότερα από 4 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να φτιάξουν wristbands που έδιναν στο κοινό τους και άλλαζαν χρώμα ανάλογα με τον ρυθμό του κάθε τραγουδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, το tour πήγε θαυμάσια αλλά οι ίδιοι «μπήκαν μέσα».

Δημοκρατία και ισότητα

Είπαμε ότι ο Chris Martin είναι ένας πολύ cool τύπος και όχι μόνο ως brand. Σύμφωνα με το NME, υπάρχει απόλυτη δημοκρατία και ισότητα στον τρόπο που λειτουργεί η μπάντα. Τα έσοδα μοιράζονται και ο καθένας παίρνει ακριβώς το μερίδιο του που είναι ίσο με όλων των υπολοίπων.

Γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο

Η μπάντα γνωρίστηκε στο Πανεπιστήμιο. Τρία μέλη πήραν το πτυχίο τους, ενώ ο Guy επέλεξε να τα παρατήσει και να δουλέψει σε ένα μπαρ στο Λονδίνο. Γενικά ο Chris έχει πτυχίο στις κλασικές σπουδές και ο Jonny στην αστρονομία.

Oι Coldplay στο State Farm.
AP Photos

Δεν τον αναγνώρισε κανείς

O Chris Martin μπήκε στο μετρό για να κατευθυνθεί προς τη δική του συναυλία που θα γινόταν στην O2 Arena του Λονδίνου. Περιττό να πούμε ότι κανείς δεν τον αναγνώρισε. Παρότι προφανώς περιτριγυριζόταν από fans.

Στην τηλεόραση

Τόσο ο Chris Martin όσο και ο Johnny Buckland έχουν κάνει εμφάνιση στην cult κωμωδία τρόμου (δεν υπάρχει άλλος τρόπος να την περιγράψεις), στο φανταστικό Shaun of the Dead. Ο Chris Martin έκανε εμφάνιση και στο Modern Family όπου έπαιξε τον εαυτό του.

Και ο Obama

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνει πολύ μεγάλος fan των Coldplay. Το 2012 μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι είχε πολλή από τη μουσική τους στο iPod.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA