Μενού
Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ
Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Η διακεκριμένη ιστορικός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, εμφανίζεται βέβαιη πως είναι ο Μέγας Αλέξανδρος αυτός που είναι θαμμένος στη Βεργίνα και όχι ο Φίλιππος ο Β΄, όπως πιστεύεται.

Η κα Γλύκατζη – Αρβελέρ, η πρώτη γυναίκα πρύτανις στην ιστορία των 700 χρόνων του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, ισχυρίζεται στο βιβλίο της «Ο Μέγας Αλέξανδρος των Βυζαντινών» (εκδόσεις Gutenberg) πως ο τάφος του λεγόμενου Φιλίππου του Β’, ανήκει στον Αλέξανδρο και όχι στον πατέρα του.

«Εγώ νομίζω ότι είναι το μόνο πραγματικό, μεγάλο πράγμα που έχω κάνει. Τόσο σίγουρη είμαι» σημείωσε, μιλώντας στο περιοδικό «Τετράδια Πολιτισμού». 

Ερωτώμενη εάν οι αρχαιολόγοι δεν ερευνούν και παραδέχονται τη θέση της «για να μη φανεί μια διαχρονική ανεπάρκεια στην ερμηνεία και την ανάλυση των δεδομένων», εμφανίστηκε «βέβαιη» επ΄αυτού.

«Όταν έρθει η επόμενη γενιά αρχαιολόγων, από εκείνους που ήταν στην ανασκαφή και όταν εγώ δεν θα είμαι πια στη ζωή» σημείωσε, σε ερώτηση για το εάν πιστεύει ότι κάποτε θα δικαιωθεί η θέση της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA