Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συνταγή για γιουβαρλάκια: Το καλύτερο ελληνικό comfort food

Η καλύτερη χειμωνιάτικη συνταγή είναι εδώ. Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο! Τέλειο, ζεστό και χορταστικό. Μην σας φοβίζει, δεν έχει μεγάλη δυσκολία και επίσης δεν χρειάζονται και πολλά υλικά! Καλή επιτυχία...

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 1 κιλό χοιρινό κιμά
  • 120 γρ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1,5 λίτρο. νερό
  •  2 κύβους ζωμού κοτόπουλου
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού
  • 50 γρ. κορν φλάουερ (διαλυμένο σε 50 γρ. νερό)\

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά, τα ασπράδια, το ρύζι, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο
  • Πλάστε τα γιουβαρλάκια σε μικρές μπάλες στο μέγεθος ενός κρόκου, αλευρώστε
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια, σιγοβράζοντας για 25-30 λεπτά
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τους κρόκους και προσθέστε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού
  • Προσθέστε το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια
  • Προσθέστε το το διαλυμένο κορν φλάουερ και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA