Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συνταγή για κουραμπιέδες: Παραδοσιακοί, βουτυράτοι και αφράτοι

Αυτά τα λευκά κουλουράκια είναι τα αγαπημένα μας. Οι κουραμπιέδες των εορτών πρέπει να λιώνουν στο στόμα, να είναι σούπερ βουτυράτοι και γεμάτοι άχνη ζάχαρη. Η συνταγή για κουραμπιέδες που ακολουθεί δεν θέλει πολλά υλικά και δεν είναι ιδιαιίτερα δύσκολη. 

Διαβάστε ακόμη: Συνταγή για μελομακάρονα: Τα πιο τέλεια, εύκολα, μελωμένα για τα φετινά Χριστούγεννα

  • 2 κούπες βούτυρο τύπου Κερκύρας
  • 1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
  • 4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη για το τπασπάλισμα
  • Χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν (για περίπου 5 λεπτά).
  • προσθέστε τις 2 κούπες αλεύρι, τη βανίλια και τα αμύγδαλα.
  • Ζυμώστε ελαφρά, ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειασθεί, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη, που να μην κολλάει στα δάκτυλα.
  • Πλάστε μισοφέγγαρα ή κόψτε με κουπατ αστεράκια ή άλλα σχέδια.
  • Ψήστε τους κουραμπιέδες στους 175° για 30 λεπτά περίπου, να ροδίσουν ελαφρά.
  • Αφού κρυώσουν με ένα μεγάλο σουρωτήρι κοσκινίστε άφθονη ζάχαρη άχνη και καλύψτε τους εντελώς. 

Tip: Μην τους παραζυμώσετε, γιατί τότε οι κουραμπιέδες θα γίνουν σφιχτοί και όχι αφράτοι.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA