Μενού
εστιατορια
Εστιατόριο της Αθήνας | deltarestaurant.gr
  • Α-
  • Α+

Η Ελλάδα, αν και λίκνο της μεσογειακής διατροφής, δεν αποτελεί hub της υψηλής γαστρονομίας, με εστιατόρια στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία και την Ιταλία να είναι τα πλέον διακεκριμένα.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, με επίκεντρο την Αθήνα, ανεβαίνει σταθερά στις προτιμήσεις των gourmands, κάτι που προσελκύει φυσικά το ενδιαφέρον του οδηγού Michelin, που έχει γαρνίρει με αστέρια πολλά γαστρονομικά μας «αξιοθέατα».

Φέτος, το κορυφαίο μας εστιατόριο κατάφερε να διατηρήσει τη διάκριση των δύο αστεριών, ένα ακόμα μπήκε στο ραντάρ του διακεκριμένου οδηγού, αλλά είχαμε και μία απώλεια, στο εστιατόριο ενός πασίγνωστου Έλληνα σεφ.

Τα εστιατόρια της Αθήνας στον οδηγό Michelin

Το Delta, το εστιατόριο στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, που λειτουργούν οι Γιώργος Παπαζαχαρίας και ο Θάνος Φέσκος, διατήρησε τα δύο αστέρια του, συν το ειδικό αστέρι Green, για διακεκριμένες πρακτικές βιωσιμότητας.

Η νέα προσθήκη της πρωτεύουσας στον οδηγό ήταν το Makris Athens by Domes που διαχειρίζεται ο Πέτρος Δήμας.

Στον αντίποδα, το πασίγνωστο Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου στον Πειραιά, έχασε το αστέρι του και πλέον υποβαθμίστηκε στην κατηγορία του «Main Selection».

Ένα αστέρι Michelin διατήρησαν τα εστιατόρια:

  • Botrini's
  • Hytra
  • The Zillers
  • CTC
  • Σπονδή
  • Soil
  • Hervé
  • Tudor Hall του King George
  • Patio του The Margi

Στην κατηγορία Bib Gourmand, για καλή σχέση ποιότητας-τιμής, ο οδηγός Michelin διατήρησε τις κατηγορίες στα Cerdo Negro 1985, Fine Mess Smokehouse, Jerár και Nolan, ενώ πρόσθεσε το Akra και το Pharaoh.

Ακόμα, το Green Star, εκτός από το Delta, κράτησαν επίσης το Soil και το Patio του The Margi.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA