Μενού
Στραπατσάδα
Ελληνικό πιάτο με αυγό | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο γαστρονομικός οδηγός, Taste Atlas, παρουσίασε τα καλύτερα πιάτα με αυγά στον κόσμο, με την ελληνική κουζίνα να εξασφαλίζει ακόμη μία «κορυφή» έχοντας πέντε συνταγές στην ομώνυμη λίστα.

Αυτή τη φορά μοιράστηκε ποια είναι τα καλύτερα φαγητά με αυγά και ξεχώρισε ένα ελληνικό και συγκεκριμένα τη στραπατσάδα ή αλλιώς καγιανά, τα γνωστά και αγαπημένα μας αυγά με ντομάτα.

Ειδικότερα, η στραπατσάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης με βαθμολογία 4,4 και θεωρείται ένα από τα καλύτερα πιάτα με αυγά στον κόσμο, όπως αποτυπώθηκε στον οδηγό του Taste Atlas.

«Αυτό το δημοφιλές ελληνικό πιάτο, που ακούει στο όνομα στραπατσάδα ή καγιανάς, αποτελείται από κομμένες, σοταρισμένες ντομάτες που καρυκεύονται με φρέσκα μυρωδικά και συνδυάζονται με ελαφρώς χτυπημένα αυγά, ενώ ολοκληρώνονται με θρυμματισμένη φέτα.

Με τη ρουστίκ γοητεία του και τις καθαρές, αναζωογονητικές του γεύσεις, το απολαμβάνουμε ως ελαφρύ κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό από διάφορα ψητά κρέατα. Παραδοσιακά συνδέεται με τα νησιά του Ιονίου, όμως τρώγεται σε όλη τη χώρα».

Μάλιστα, στην τρίτη θέση βρίσκεται η στάκα με αυγά από την Κρήτη, στην 13η η φρουτάλια ή φουρτάλια, η λεγόμενη ομελέτα της Άνδρου, που γίνεται με πατάτες και λουκάνικο, στην 25η η παραδοσιακή ομελέτα και στην 72η το σφουγγάτο, κάτι σαν την ιταλική φριτάτα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA