Μενού
diavaseis
  • Α-
  • Α+

Κάθε εβδομάδα, η Σταυρούλα Κουλίτση, γράφει στο reader.gr και στη στήλη Διαβάσεις για όσα έκανε ή δεν έκανε, για όσα σκέφτηκε και για όσα προέκυψαν χωρίς να τα έχει σκεφτεί. Όλα αυτά «στην καλύτερη πόλη του κόσμου», γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα στην ουτοπία.

Τακτική πιροσκί-σουβλάκι-πιροσκί

Έφαγα επιτέλους στις περίφημες Ρωσίδες στην Καλλιθέα και μπράβο μου και μπράβο τους. Πήγα με τον φόβο ότι αυτή η σάλτσα που μπαίνει πάνω από το τυλιχτό θα είναι καυτερή και θα πρέπει να υπομείνω το μαρτύριο για να έχω πλήρη εικόνα αυτού που προσφέρει το μικρό γωνιακό σουβλατζίδικο που δεν έχει ταμπέλα. Τελικά το εν δυνάμει μαρτύριο δε συνέβη ποτέ, η κόκκινη αυτή σάλτσα έδεσε τέλεια με την πεντανόστιμη πίτα και το επικό μπιφτέκι και όλα πήγαν όπως έπρεπε.

Θα σας μεταφέρω το τιπ ενός - μάλλον - θαμώνα: Πρώτα τρώμε ένα πιροσκί για ζέσταμα, μετά 2 σουβλάκια και μετά άλλο ένα πιροσκί για το σβήσιμο. Ειδικά αυτό με το τυράκι, που γλύκιζε και λίγο, ήταν ιδανικό. Το μαγαζί ανοίγει στις 7 το απόγευμα και μην καθυστερήσετε πολύ να πάτε γιατί δεν ξέρω τι θα βρείτε εκτός από μια ούρα πεινασμένων Αθηναίων!

Τακτική delivery και take away από λόκαλ μαγαζιά

Τα τελευταία χρόνια έχω αποφασίσει να κάνω σκιπ τις μεγάλες αλυσίδες για οτιδήποτε παραγγέλνω ή παίρνω στο χέρι. Προσπαθώ να κάνω έρευνα στις περιοχές που με ενδιαφέρουν - με ένα μικρό ρίσκο αποτυχίας στην αρχή - και να καταλήγω στο ιδανικό μαγαζί ανα περιοχή για κάθε τι που θέλω να καταναλώσω. Οι βασικοί λόγοι είναι 2. Πρώτον να στηρίξω ανεξάρτητους επιχειρηματίες και δεύτερον, είναι πια σαφές ότι όσο μεγάλη και εντυπωσιακή κι αν είναι μια μεγάλη αλυσίδα, αναπόφευκτα η ποιότητα της πέφτει με το χρόνο.

Θα μείνουμε στο κομμάτι του καφέ και θα πάμε προς Ζωγράφου για να πάρουμε καφέ και κρουασάν βουτύρου από το Ami-goes στην Λεωφόρο Παπάγου. Από όσες εκατοντάδες φορές έχω παραγγείλει καφέ από εκεί, δεν θυμάμαι ούτε μια που να μην ήρθε σε 10 λεπτά και να μην ήταν άρτιος. Και όσες φορές πήγα στο κατάστημα για να πάρω take away κατάλαβα ότι τα παιδιά που το δουλεύουν έχουν πολύ ωραία ενέργεια και αυτό είναι τελικά που παίζει το σημαντικότερο ρόλο. Στην ίδια φιλοσοφία και αλλάζοντας περιοχή θα πάμε στο Teddy Boy στη Λεωφόρο Αγίας Βαρβάρας στο Π. Φάληρο. Καφές Kawa που είναι πολύ κοντά στις γεύσεις μου και τρομερή συνέπεια.

Ακολουθήστε αυτό το challenge, δοκιμάστε λόκαλ μαγαζιά και θα δείτε ότι κάνουν τη διαφορά και στην πρώτη ύλη και στην εξυπηρέτηση και στην ανθρωπιά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA