Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος - μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4» - δήλωσε αγωνιστής και χαρακτήρισε τα τραγούδια του πολιτικά, αλλά και ερωτικά, ενώ περιέγραψε πώς ανακάλυψε τον Γιώργο Νταλάρα, ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψε στη Χαρούλα Αλεξίου, αλλά το σχόλιο που φέρεται να έκανε για εκείνον η σπουδαία στιχουργός, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου όταν στα πρώτα βήματα της καριέρας του, τα τραγούδια του είχαν αρχίσει να ακούγονται ευρέως. «Είμαι αγωνιστής. Πολλά τραγούδια μου είναι πολιτικά, εναντίον της άρχουσας τάξης. Είναι υπέρ του λαού που αγωνίζεται. Και βέβαια είναι και τα τραγούδια του έρωτα, που είναι σημαντικό πράγμα ο έρωτας. Γιατί και ο έρωτας είναι ένας αγώνας. Αν αγαπάς ένα κορίτσι, θέλεις να το φτιάξεις πιο ωραία κι αυτό να ζει πιο ωραία. Αυτό απαιτεί αγώνα», είπε χαρακτηριστικά ο σπουδαίος στιχουργός.
Όσον αφορά τον τρόπο γνωριμίας του με τον Γιώργο Νταλάρα, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος είπε: «Ο Νταλάρας ήταν ένα παιδί φτωχό, πέρναγε πολύ δύσκολα. Έκανε του κόσμου τις δουλειές για να μπορέσει να έχει ένα πιάτο φαΐ, αλλά είχε και μυαλό και ευαισθησία. Τον άκουσα εγώ που ήταν νέος και έλεγε ένα τραγουδάκι την εποχή του Πάγκαλου και είδα ότι έχει μια φωνή ξεχωριστή». Ανέφερε δε ότι με τον ίδιο τρόπο γνωρίστηκε και με τη Χαρούλα Αλεξίου, ενώ το πρώτο τραγούδι που της έγραψε ήταν το «Όλου του κόσμου οι Κυριακές λάμπουν στο πρόσωπό σου».
Τέλος, αποκάλυψε τι φέρεται να είπε η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου όταν στα πρώτα βήματα της καριέρας του, εκείνη άκουσε τα τραγούδια του που είχαν ξεκινήσει τότε να ακούγονται ευρέως: «θα τους στείλει όλους στη σύνταξη», λέγεται ότι είπε η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο να προσθέτει ότι. «Εγώ ήμουν νέος, αυτή ήταν φτασμένη και είπε την πιο ωραία κουβέντα για να μου δώσει κουράγιο. Μπράβο της».
- Ανθή Βούλγαρη: Εκτός εκπομπής μετά από ξαφνικό πρόβλημα υγείας - Τι είπε ο Χασαπόπουλος
- Ο «σφαγέας των Τρικάλων» Σπύρος Σταρίδας και ένα αδικαιολόγητο – μαζικό έγκλημα
- Νέα «αρπαγή» δημοσιογράφου του Open από τον ΑΝΤ1 και φήμες και για δεύτερη. Ποιος θα λέει «Καλημέρα Ελλάδα»
- Σοκ στη Diamond League στο Παρίσι: Η στιγμή που το κοντάρι γλίστρησε από το χέρι της Ελβετής πρωταθλήτριας
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.