Μενού
mpampis-stokas
Μπάμπης Στόκας | NDP
  • Α-
  • Α+

Ο Μπάμπης Στόκας μίλησε στο «Στούντιο 4» για την ανήσυχη εφηβεία του, τα όνειρα που είχε, τη φιλία του με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και πώς αποφάσισαν να δημιουργήσουν τους Πυξ Λαξ, καθώς επίσης για ποιο λόγο σταμάτησαν και πώς προέκυψε η συνεργασία με την Άννα Βίσση. «Ήταν μία σκληρή περιοχή με όλα αυτά που δεν είχα ζήσει. Υπήρχε βία, οι άνθρωποι είναι ξεχασμένοι από το Θεό και όλοι προσπαθούν να επιβιώσουν όπως μπορούν! Στην εφηβεία έκανα αρκετά παραβατικά πράγματα, αλλά δεν τα ήξεραν οι γονείς μου στο βαθμό που τα έκανα. Ήταν μία δύσκολη περίοδος και μου έδωσε ένα κίνητρο για τη ζωή μου. Όταν πρωτοπήγα στην Κηφισιά βόλτα, μου φάνηκε ότι πήγα στο Παρίσι. Και τότε είπα ότι θα φύγω και δεν θέλω να ξαναγυρίσω σε αυτόν τον τρόπο ζωής», είπε ο Μπάμπης Στόκας.

Παραδέχτηκε ότι «Όνειρα είχα πάντα και ήταν μεγάλα! Πήγαινα πιτσιρικάς στη Συγγρού και περνούσα όλα τα κόκκινα φανάρια για μία τυρόπιτα στοίχημα. Ήταν μια περίοδος που προσπάθησα να την ξεχάσω. Αυτά τα ένστικτα τα έβγαλα στο τραγούδι. Στο Μενίδι έμαθα τους ποιητές και τη μουσική». Αναφερόμενος στη φιλία του με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και το πώς δημιουργήθηκαν οι Πυξ Λαξ, ο Μπάμπης Στόκας είπε: «Με τον Φίλιππο Πλιάτσικα βρεθήκαμε σε "μάχες" που κάναμε με τις γειτονιές μας και ταιριάξαμε από μικροί. Ήταν τελείως διαφορετικός από εμένα και μου άρεσε. Είχαμε την ίδια αγωνία για τη μουσική. Ο Φίλιππος είναι επιμελής, δουλεύει παραπάνω από εμένα και εγώ είμαι το ακριβώς αντίθετο».

«Λέγαμε με τον Φίλιππο ότι θα κάναμε μία μπάντα και θα παίξουμε μουσική, αλλά για τα κορίτσια περισσότερο. Παρατηρήσαμε ότι τα κορίτσια είχαν παραπάνω ενδιαφέρον με τους μουσικούς. Τα πρώτα επτά χρόνια τραγουδούσα μόνο εγώ. Στην αρχή είχαμε το όνομα "Παναγία Βόηθα" για το συγκρότημα. Στην πρώτη μας συναυλία στους Αγίους Αναργύρους σαν Πυξ Λαξ, την ακούσαμε! Ήμασταν σε ένα σχολείο με 300 - 400 άτομα και έβλεπα κάτι τύπους να κρατάνε ντομάτες, ζαρζαβατικά και είχα μείνει. Ευτυχώς δεν τα φάγαμε γιατί έπρεπε να γλιτώσουμε. Για το συγκρότημα σκεφτόμασταν ονόματα, όπως "Σύννεφο" κτλ, και μας είπαν στο στούντιο το Πυξ Λαξ που ήταν αρχαία ελληνικά και μας άρεσε. Αλλά πάνω από πέντε χρόνια εξηγούσαμε τι σημαίνει το όνομα του συγκροτήματος.  Το "Πούλα με" μόλις το είχαμε βγάλει δεν το άκουγε κανείς και ήταν το μόνο που είχαμε γράψει εμείς. Είχα σκεφτεί να φύγω από την Ελλάδα και τότε μας έπαιζαν μόνο τα πειρατικά ραδιόφωνα και η πειρατική τηλεόραση. Σαν μπάντα κάναμε του κεφαλιού μας. Τότε ζήσαμε την ίδια ηλικία με τους φαν μας και αυτό έπαιζε μεγάλο ρόλο. Αγαπούσαμε πολύ την μπάντα αυτή και παρατηρήσαμε πώς κάποιες Παρασκευές που παίζαμε ήταν πολλοί κάτω και τότε θεωρήσαμε ότι μας βαριόντουσαν. Αποφασίσαμε και νομίζω καλά κάναμε τότε να σταματήσουμε αυτή την μπάντα. Το αποφασίσαμε όλοι μαζί!», εξήγησε ο Μπάμπης Στόκας.

Μάλιστα, αποκάλυψε πώς προέκυψε το ντουέτο «Κι όμως δεν τελειώνει» με την Άννα Βίσση, το οποίο κυκλοφόρησε το 2021. «Όσον αφορά την Άννα, ήταν ένα τραγούδι, που άκουσα εγώ στην Καλαμάτα με έναν φίλο μου και λέω "α τι ωραίο ντουέτο να το έκανα με την Άννα" κι έτσι το έκανα…», είπε ο Μπάμπης Στόκας.