Μενού
tina-turner
Tina Turner | ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Θρήνο στην παγκόσμια μουσική σκηνή προκάλεσε ο θάνατος της Τίνα Τέρνερ. Η «βασίλισσα του rock 'n' roll» μέχρι την παγκόσμια αναγνώριση πέρασε μεγάλες δυσκολίες και ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.Η διάσημη τραγουδίστρια εξέπνευσε στο σπίτι της στην Ελβετία μετά από «μάχη» με μακροχρόνια ασθένεια, αφήνοντας πίσω της μία τεράστια μουσική κληρονομιά.

Η Τίνα Τέρνερ είχε μία τεράστια καριέρα, στη διάρκεια της οποίας ηχογράφησε σπουδαίες επιτυχίες. Τα άλμπουμ της πούλησαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ βραβεύτηκε με 12 Grammy. Απέκτησε το προσωπικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ και τ' όνομά της συμπεριλαμβάνεται στο Rock & Roll Hall of Fame.

Το Twitter αποχαιρετά την Τίνα Τέρνερ

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε παγκόσμια θλίψη με τους απανταχού θαυμαστές της να την αποχαιρετούν μέσω Twitter, όπως έγινε και στην Ελλάδα. 

«Εφυγε ένας θρύλος, ένα σύμβολο ενάντια στην καταπίεση. Μια τεράστια καλλιτέχνιδα που όμοια της δεν έχει περάσει. Προσωπική αγαπημένη μου, τεράστια προσωπικότητα, που κάτι βασικές νεότερες ούτε με μια τρίχα της δεν συγκρίνονται.Θέλω να κλάψω λίγο τώρα. Την αγαπω βαθιά» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

«Έφυγε μια από τις πιο επιδραστικές γυναίκες της μουσικής και της ροκ. A legend. RIP Tina» έγραψε κάποιος άλλος. «Καλό ταξίδι στους Αγγέλους στην φωνάρα, τα πιο όμορφα πόδια της μουσικής βιομηχανίας, την ερμηνεύτρια αναμνήσεων της νεότητας μας» σημείωσε ένας τρίτος.