Μενού
Roger-Waters
Roger Waters | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οργή για τον μπασίστα των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, ο οποίος ντύθηκε αξιωματικός των Ναζί των SS κατά τη διάρκεια μιας παράστασης του στο Βερολίνο και συνέκρινε τη νεκρή δημοσιογράφο του Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, με την Άννα Φρανκ, θύμα του Ολοκαυτώματος.

Τα ονόματα της Άννα Φρανκ και της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου προβλήθηκαν σε βίντεο wall κατά τη διάρκεια της συναυλίας προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Όταν εμφανίστηκε στο Mercedes-Benz Arena ο 79χρονος Γουότερς, φορούσε ένα κοστούμι που θύμιζε αυτά που χρησιμοποιούσαν οι ναζί αξιωματικοί με τον κόκκινο βραχίονα, τον αγλυλωτό σταυρό, σφυριά και δερμάτινο κολάρο.

Την πρωτοβουλία του τραγουδιστή σχολίασε και το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ. «Γεια σε όλους εκτός από τον Roger Waters που πέρασε το βράδυ στο Βερολίνο (Yes Berlin) βεβηλώνοντας τη μνήμη της Άννας Φρανκ και των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα», έγραψε στο Twitter.

Να σημειωθεί ότι η Ορθόδοξη Εβραϊκή Ραβινική Ένωση της χώρας ζητά τώρα την απαγόρευση της παράστασης του Γουότερς στη Γερμανία - αλλά ο ρόκερ συνεχίζει να αρνείται ότι είναι αντισημίτης και μιλάει μόνο εναντίον της ισραηλινής πολιτικής.