Μενού
goran
Instagram
  • Α-
  • Α+

Ο 73χρονος μουσικοσυνθέτης και η μπάντα του δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα της Μολδαβίας, προκειμένου να παίξουν στο φεστιβάλ Gustar, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Αν και προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Chisinau της πόλης, δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν και επέστρεψαν στη Σερβία.

Σύμφωνα με την αστυνομία που βρίσκεται στα σύνορα της χώρας, αυτό συνέβη επειδή βασίστηκε «στην ανάλυση ρίσκου και στις πληροφορίες που λήφθησαν μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών με την υπηρεσία Ασφαλείας, αλλά και με διεθνείς συνεργάτες».

Σε απλή μετάφραση, ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς έχει μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν υπέρ της Ρωσίας, υποστηρίζοντας τον πόλεμο και την προσάρτηση της Κριμαίας. 

«Έχω κάνει αμέτρητες περιοδείες με τους μουσικούς μου σε όλη την Ευρώπη και ποτέ δεν συνάντησα δυσκολίες. Μου αρέσει πολύ η χώρα σας και ήταν χαρά για εμένα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του φεστιβάλ Gustar», δήλωσε ο Μπρέγκοβιτς στα social media.

Αυτή η ανακοίνωση, ωστόσο, δεν είναι εντελώς αληθής, εφόσον του είχε απαγορευτεί η είσοδος τόσο στην Πολωνία όσο και στην Ουκρανία, μετά από συναυλία του στην Κριμαία, ενώ είχε κατακτηθεί από τους Ρώσους.

Η Αστυνομία της Μολδαβίας πάντως είπε ότι οι διοργανωτές του φεστιβάλ είχαν ενημερωθεί για την απαγόρευση από το 2022. «Αυτό το ban δεν ανταποκρίνεται σε φιλικές σχέσεις γειτόνων» ήταν η επίσημη απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας, από όπου ήρθε ο Μπρέγκοβιτς, αν και ο ίδιος γεννήθηκε στη Βοσνία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA