Μενού
Κώστας Μακεδόνας, Χρίστος Στυλιανός, Ελένη Ζιώγα
Κώστας Μακεδόνας, Χρίστος Στυλιανός, Ελένη Ζιώγα
  • Α-
  • Α+

Το νέο τραγούδι του Χρίστου Στυλιανού και της Ελένης Ζιώγα με την ερμηνεία του Κώστα Μακεδόνα, για τη σειρά του Mega «Famagusta» μόλις κυκλοφόρησε.

«Λίγο- Λίγο» είναι ο τίτλος του τραγουδιού, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των συγκινητικών τραγουδιών των ίδιων δημιουργών που ακούγονται στην φιλόδοξη παραγωγή του Mega (των Ανδρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου και Κούλλη Νικολάου) «Famagusta» και έχουν ήδη αγαπηθεί από το κοινό.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη, αισθαντική μπαλάντα που δίνει την δυνατότητα στον Κώστα Μακεδόνα να ξεδιπλώσει μια διαφορετική ερμηνευτική του πτυχή και να μας προσφέρει με την εκπληκτική φωνή του  μια σπάνια ακουστική εμπειρία.

Οι στίχοι του τραγουδιού είναι  επηρεασμένοι  από το προσφυγικό ζήτημα της Κύπρου, όταν το 1974, χιλιάδες ελληνοκύπριοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στα Κατεχόμενα και να ζήσουν σαν ξένοι στον τόπο τους, αλλά και από το γενικότερο πρόβλημα της προσφυγιάς που δημιουργούν ιστορικά, αλλά και στις μέρες μας, οι ανά την γη πόλεμοι.

Το νόημα, ωστόσο, αυτού του πολιτικού τραγουδιού μπορεί να αναγνωστεί και ως μεταφορά στην περιγραφή  μιας γενναιόδωρης ερωτικής συνθήκης και να φωτίσει έτσι ιδανικά την δυνατή σχέση του Μάικλ και της Σιμόνης, όπως αυτή μας παρουσιάζεται στο πλαίσιο της καταιγιστικής πλοκής της σειράς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA