Μενού
Ο σκηνοθέτης Λοράν Καντέ
Λοράν Καντέ | (Shutterstock)
  • Α-
  • Α+

Τεράστιο κενό αφήνει η απώλεια του σκηνοθέτη Λοράν Καντέ, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 63 ετών την Πέμπτη 25 Απριλίου, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο Γάλλος σκηνοθέτης της ταινίας «Ανάμεσα στους τοίχους» («Entre les mures») που το 2008 είχε αποσπάσει τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών και αργότερα διεκδίκησε το Οσκαρ διεθνούς ταινίας, άφησε την τελευταία του πνοή  στο Παρίσι.

Προς το παρόν, δεν έχει ξεκαθαριστεί η αιτία του θανάτου του. «Ο Καντέ έπασχε από μια ασθένεια» αρκέστηκε να δηλώσει ο ατζέντης του.

Ποιος ήταν ο Λοράν Καντέ

Ο Λοράν Καντέ ήταν Γάλλος σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στις στις 11 Απριλίου του 1961 στη Μελ (Melle) του Ντε Σεβρ. Οι γονείς του ήταν δάσκαλοι σε σχολείο στην Αρντιγιέ.

Το Ανάμεσα στους τοίχους (πρωτότυπος τίτλος: Entre les murs) είναι γαλλική ταινία του 2008 σε σκηνοθεσία του Λοράν Καντέ. Το σενάριο είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα Entre les murs του Φρανσουά Μπεγκοντό.

Ο Φρανσουά Μαρίν (Φρανσουά Μπεγκοντό) είναι ένας καθηγητής, ο οποίος εργάζεται σε ένα σχολείο σε εργατική συνοικία του Παρισιού, της οποίας οι περισσότεροι κάτοικοι δεν έχουν γεννηθεί στη Γαλλία. Ο Φρανσουά διδάσκει γαλλικά σε έφηβους μαθητές.

Ήδη από την αρχή τα προβλήματα είναι εμφανή καθώς υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις σχετικά με τις μεθόδους διδασκαλίας, λεκτικές αντιπαραθέσεις και προβληματικές συμπεριφορές από την πλευρά των μαθητών.

Η κατάσταση οξύνεται όταν ένας μαθητής παραπέμπεται στο γραφείο του διευθυντή μετά από μια σύγκρουση με έναν συμμαθητή του. Ο Φρανσουά τον υποστηρίζει, ωστόσο αποφασίζεται να αποπεμφθεί από το σχολείο και κινδυνεύει με απέλαση στην χώρα καταγωγής του, το Μάλι.

Στο τέλος της χρονιάς, Φρανσουά ρωτά τους μαθητές τι αποκόμισαν από τη σχολική χρονιά και όλοι γράφουν από κάτι, εκτός από μία μαθήτρια που λέει ότι δεν έμαθε τίποτα. Έπειτα, στο προαύλιο παίζουν ποδόσφαιρο και ο Φρανσουά σκοράρει ένα πολύ ωραίο γκολ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA