Μενού
100 xronia
Netflix/Youtube
  • Α-
  • Α+

Στο Netflix θα προβληθεί η μεταφορά του αριστουργήματος «Εκατό χρόνια μοναξιά», που έγραψε ο Κολομβιανός Νομπελίστας, Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Ο Αουρελιάνο Μπουενδία κοιτάζει απαθής το εκτελεστικό απόσπασμα. Αυτή είναι η πρώτη σκηνή της σειράς που γυρίστηκε για τη δημοφιλή πλατφόρμα και προβλήθηκε σήμερα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα ετών από τον θάνατο του συγγραφέα.

«Στο φανταστικό χωριό Μακόντο, η οικογένεια Μπουενδία αντιμετωπίζει έναν αδύνατο έρωτα, το παρελθόν της και μια κατάρα που την καταδικάζει. Η σειρά που βασίζεται στο αριστούργημα του Μάρκες θα προβληθεί από το Netflix φέτος», ανέφερε η πλατφόρμα σε ανάρτησή της στο Twitter

Σε αυτήν τη σύντομη ανακοίνωση, που συμπίπτει με τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του συγγραφέα στην κατοικία του στο Μεξικό, δεν διευκρινίστηκε πότε θα είναι η πρεμιέρα.

Η προσαρμογή του βιβλίου για την τηλεόραση είχε ανακοινωθεί το 2019 αλλά μόλις σήμερα προβλήθηκαν οι πρώτες εικόνες.

Τι αποκάλυψε το Netflix

«Σε αυτό το πρώτο πλάνο, η φωνή του Αουρελιάνο Μπαμπιλόνια που αποκρυπτογραφεί τα θρυλικά γραπτά του Μελκίαδες μας οδηγεί στο Μακόντο, με την εικόνα του συνταγματάρχη Αουρελιάνο Μπουενδία μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, να θυμάται εκείνο το μακρινό απόγευμα που ο πατέρας του τον είχε πάει να γνωρίσει τον πάγο», εξηγεί το Netflix.

Εκατό Χρόνια Μοναξιά

Το βιβλίο εκδόθηκε στις 30 Μαΐου 1967 και αφηγείται, σε 20 κεφάλαια, την ιστορία του χωριού Μακόντο και των επτά γενεών της οικογένειας Μπουενδία, αναμιγνύοντας φαντασία και ρεαλισμό.

Η πρώτη έκδοση τυπώθηκε σε 8.000 αντίτυπα. Σήμερα το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 46 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, που γεννήθηκε στην Αρακατάκα το 1927 και ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος, είναι ο βασικός εκπρόσωπος του λατινοαμερικάνικου μαγικού ρεαλισμού, του λογοτεχνικού κινήματος που άνθισε στη Λατινική Αμερική τον 20ό αιώνα.

Πάντως, ο ίδιος διαφωνούσε με τη μεταφορά του «Εκατό χρόνια μοναξιά» στην οθόνη, επειδή δεν πίστευε ότι το βιβλίο θα μπορούσε να «συμπυκνωθεί» για την τηλεόραση ή τον κινηματογράφο.

Η σειρά έχει την έγκριση της οικογένειας Μάρκες και γυρίστηκε από την Κολομβιανή Λάουρα Μόρα και τον Αργεντίνο, Άλεξ Γκαρσία Λόπες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA