Μενού
Diabaseis
  • Α-
  • Α+

Κάθε εβδομάδα, η Σταυρούλα Κουλίτση, γράφει στο reader.gr και στη στήλη Διαβάσεις για όσα έκανε ή δεν έκανε, για όσα σκέφτηκε και για όσα προέκυψαν χωρίς να τα έχει σκεφτεί. Όλα αυτά «στην καλύτερη πόλη του κόσμου», γιατί όλοι έχουμε δικαίωμα στην ουτοπία.

Το σωστό το stand up το βλέπεις σε μπαρ

Και κρατάς και μπύρα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Και ειδικά αν κάθεσαι μπροστά στη σκηνή, έχεις τη μοναδική ευκαιρία να μην μπορείς να μη γελάς σε κάθε bit. Ναι, δύο αρνήσεις ίσον μια κατάφαση και αν δε γελάσεις μια, δυο, τρεις θα έρθει ο κωμικός και θα σου πει «Ναι, αλλά δεν έχεις έρθει σε διάλεξη στο TEDx. Θα πρεπει να γελάς πού και πού». Και όντως γέλασες.

Προς υπεράσπισή μου γέλασα αρκετά την Τετάρτη το βράδυ στην Κυψέλη στην παράσταση «Θα φτιάξω τυρί» των Βύρωνα Θεοδωρόπουλου και Μιχάλη Μαθιουδάκη. Το δίδυμο που είναι τόσο ετερόκλητο και τόσο ταιριαστό που δεν μπορείς πλέον να τους φανταστείς σε ξεχωριστές παραστάσεις - παρότι ούτως ή άλλως εμφανίζονται εναλλάξ στη σκηνή, όχι μαζί.

Ο Βύρωνας πιο εσωτερικός και υπαρξιακός, ο Μιχάλης πιο loud και σωματικός, δημιουργούν ένα σύνολο που απευθύνεται σε μεγάλο εύρος κοινού. Και το λέω για καλό. Όποιο είδος κωμωδίας κι αν προτιμάς, θα βρεις μια καλή εκδοχή του σε αυτή την παράσταση. Και το είδος που δεν προτιμάς, θα το βρεις κι αυτό σε μια καλή εκδοχή του σε αυτή την παράσταση.

Οπότε το χειρότερο που μπορεί να σου συμβει είναι να κάθεσαι μπροστα στη σκηνή και να μην μπορεις να μη γελάς σε κάθε bit!

Βρόμικο χιούμορ < Βρόμικο στη Συγγρού

Όταν έχεις γελάσει αρκετά, μετά πεινάς. Όσο γελάς, τόσο πεινάς. Κι όσο πεινάς τόσο ψάχνεις τι-ειναι-ανοιχτό-τέτοια-ώρα-να-φάμε-τίποτα. Η καντίνα στη Συγγρού γράφει πάνω «το καλύτερο βρόμικο της Αθήνας» και εντάξει τόσο μεγάλα λόγια δε θα πω - έχει αλλάξει και προσανατολισμό το μάρκετινγκ - αλλά έφαγα ωραία. Ψωμάκι όσο ψωμένιο χρειάζεται, λουκάνικο νόστιμο και ποιοτικό, σάλτσες και καροτοκρεμμύδια και ένα πράγμα που μετάνιωσα: ότι δεν πήρα τη version με τα πατατάκια, γιατί όπως μας έχουν διδάξει τα αμέτρητα ριάλιτι μαγειρικής που έχουν περάσει μπροστά από τις οθόνες μας, το χρειάζεσαι το τραγανό στοιχείο στο πιάτο. Ή στο αλουμινόχαρτο. Ευτυχώς, αυτή η στήλη, όχι απλώς είναι μαθημένη στα λάθη, αλλα σχεδόν τα επιδιώκει για να έχει δικαιολογία να ξαναπάει/ξαναφάει/ξαναγράψει.

Το calendar του μήνα

Για το Μάρτιο σας έχω μουσικές, μουσικές και μουσικές. Τις Παρασκευές στό Σταυρό του Νότου η φωνή της Ρίτας Αντωνοπούλου που σπάει κόκκαλα συναντά την τρυφερή φωνή του υπέροχου δημιουργού και ερμηνευτή Σταύρου Σιόλα. Τα Σάββατα ο σημαντικότερος, ίσως, μελετητής της γενιάς του στη λαϊκή κιθάρα και του ρεμπέτικου, Δημήτρης Μυστακίδης, παρουσιάζει με full band μουσική χωρίς ταμπέλες και όρια.

Η μαγική Νεφελη Φασουλη θα βρίσκεται 2/3 στο Gazarte για να μας βάλει και πάλι στον κόσμο της, ενώ ο μήνας κλείνει με δύο άχαστα live. Οι Usurum στις 22/3 στο Gagarin 205 θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλά: θα μας πούν ιστορίες για ανθρώπους του σήμερα. Η Σtella στις 23/3 στον ίδιο χώρο θα γιορτάσει τα 10 χρόνια από την κυκλοφορία του Picking Words που άνοιξε ξανά το δρόμο για τους ανεξάρτητους νέους καλλιτέχνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA