Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ταινία «Cry Macho» είναι η τελευταία του Κλιντ Ίστγουντ. Του Κλιντ Ίστγουν, που έσβησε 91 κεράκια στις 31 Μαΐου και βαδίζει, με βήμα κουρασμένο, αλλά ορθό, κοιτάζοντας μπροστά κι όχι τον ουρανό. Τη χρονιά που γεννήθηκε ο Clinton Eastwood Jr, όπως είναι το πλήρες όνομα του Κλιντ Ίστγουντ, ο Μαχάτμα Γκάντι έδινε τη μάχη του για την ανεξαρτησία των Ινδιών, ενώ στην Ουρουγουάη άρχιζε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου και πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Χέρμπερτ Χούβερ... Πόσο πίσω!

Διαβάστε επίσης: Πάμε σινεμά: Τα «Μαθήματα Περσικών» προσπαθούν να πουν μια διαφορετική ιστορία για το Ολοκαύτωμα

Από τότε μέχρι σήμερα ο Κλιντ Ίστγουντ έγινε ο «καλός» Μπλόντι πλάι σε ένα «κακό» κι έναν «άσχημο», έγινε ο Dirty Harry με το Μάγκνουμ 44, το 'σκασε από το Αλκατράζ ως Φρανκ Μόρις, για να μας συστηθεί και ως σκηνοθέτης με ένα Million Dollar Baby αριστούργημα και να νιώσουμε «Ασυγχώρητοι», όσοι τον θεωρούσαν ηθοποιό από το κάτω ράφι.

Και πάτησε πια τέταρτα «ήντα» και αποδείχνει ότι ακόμα νιώθει ο άντρας των 40 χρονών, όπως τότε που κυνηγούσε τον Λι Βαν Κλιφ - τον εδώ και 32 χρόνια στα αστέρια τ’ ουρανού – στο νεκροταφείο του Θλιμμένου Λόφου. Και αυτό είναι: Ένας ώριμος άντρας ετών 91, που νιώθει παιδί που ακόμα παίζει με τις κινηματογραφικές μηχανές, που κάνει τον σκληρό, παρ’ όλο που τρέμουν τα χέρια του κι αν και με θαμπό το βλέμμα του, κοιτάζει τον Χάρο και εκείνος πισωπατεί!  

https://www.youtube.com/watch?v=TcRFKdLZ0e8

Η τελευταία ταινία του Κλιντ Ιστγουντ

Η καινούργια του ταινία, «Cry Macho», που βγήκε στις αίθουσες την περασμένη Πέμπτη, δεν είναι από τις καλές του, για την ακρίβεια είναι από εκείνες που φεύγεις πριν από το μισάωρο, όμως είναι μια ταινία - καλπασμός για «άλογα», που γέρασαν και νιώθουν ακόμα πουλάρια.

Ωραίος ως έφηβος, ο Κλιντ Ίστγουντ, παρά τα χρόνια που του βάρυναν σαν το χιονιά τις πλάτες, γοητευτικός σαν μεσήλικας εραστής, αν και οι χαρακιές του χρόνου αυλάκωσαν το πρόσωπό του, και με ζωντάνια στο νου, το καταλαβαίνεις.

Ο Κλιντ Ίστγουντ, αν μη τι άλλο, παραδίδει μαθήματα στους καταθλιπτικούς γέροντες της γενιάς του, που έχουν ανοίξει την πόρτα στο «μετά» και περιμένουν τον ψυχοπομπό, να τους περάσει «απέναντι».

Δεν τον τρομάζουν οι καιροί τον Κλιντ Ίστγουντ, γι' αυτό και δεν διστάζει να ερμηνεύσει το ρόλο ενός παροπλισμένου καουμπόη Ροντέο, που ακόμα μερώνει ατίθασα άλογα.

Ο ίδιος γερασμένο άλογο, αλλά καλπάζει ακόμα. Καλπάζει με τη σκέψη στο «τότε», που είχε και δύναμη και ομορφιά και χάρη και κορμοστασιά. Κι αυτή η σκέψη τον κάνει να πιστεύει πως ακόμα, όλα εκείνα τα ‘χει. Και να δεις που το πιστεύουν κι όσοι που τον βλέπουν! Κι εκεί είναι η επιτυχία του: Δίνει συμβουλές μακροζωίας σε όσους νομίζουν πως έχουν πεθάνει. Και κάνει όσους τον λάτρεψαν και τον λατρεύουν να μονολογήσουν:

Άμα πεθάνουμε Κλιντ, πώς θα ζήσουμε χωρίς εσένα;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA