Οι δύο μεγάλοι Ελληνες πρωταγωνιστές, ο Κώστας Καζάκος και η Ειρήνη Παπά, έφυγαν από τη ζωή με λίγες ώρες διαφορά βυθίζοντας στη θλίψη το θέατρο και τον κινηματογράφο και κάνοντας φτωχότερο τον ελληνικό πολιτισμό. Οι δύο ηθοποιοί είχαν βρεθεί μαζί το 1977 στην ταινία «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη που μάλιστα την επόμενη χρονιά είχε προταθεί για το βραβείο Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Η ταινία βασισμένη στο αρχαιοελληνικό μυθολογικό πρόσωπο Ιφιγένεια, την κόρη του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας, οι οποίοι διατάχτηκαν από τη θεά Άρτεμη να τη θυσιάσουν. Και το σενάριο είναι για μία διασκευή της τραγωδίας του Ευριπίδη Ιφιγένεια εν Αυλίδι. Στην ταινία έκανε το ντεμπούτο της η Τατιάνα Παπαμόσχου, ενώ η Παπά και ο Καζάκος ήταν πρωταγωνιστές. 
Yπήρξε υποψήφια και για τον Χρυσό Φοίνικα, στο Φεστιβάλ Καννών του 1977 και είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία από τη βραδιά των βραβείων όπου διακρίνονται μεταξύ άλλων (από αριστερά) οι Κώστας Καρράς, Ειρήνη Παπά, Τατιάνα Παπαμόσχου, Μιχάλης Κακογιάννης και Κώστας Καζάκος, αλλά και η Τζένη Καρέζη που δεν συμμετείχε στην ταινία.

- Η αντίδραση της Σίας Κοσιώνη για το τηλεοπτικό της μέλλον: Το σενάριο που διέψευσε
- «Έρχομαι κι εγώ, με τη νίκη παιδιά»: Ο ηθοποιός που μπαίνει στο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού
- Μια λύση για την μουρμούρα και την γκρίνια της Eurovision
- ΣΕΑ Αταλάντης: Πριν τις Σκιαδαρέσες, οι γυναίκες της περιοχής βρήκαν τη δική τους «όαση της ασφάλτου»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.