Μενού
stavrinoudakis-veggos
  • Α-
  • Α+

Ο Κώστας Σταυρινουδάκης είναι η ψηλόλιγνη φυσιογνωμία που όλοι θυμόμαστε από τις ταινίες του Θανάση Βέγγου στη δεκαετία τού 1960. Είναι ο Πασχάλης από το «Ένα ασύλληπτο κορόιδο», που προσπαθεί να τον παντρέψει ο μπαρμπέρης Θανάσης, είναι ο μαθητευόμενος πράκτορας ΣΟΥ ΤΟΥ από το «ΘΒ φανερός πράκτωρ», είναι ένας από τα επτά αδέρφια που κυνηγούν και προσπαθούν να επαναφέρουν τη μνήμη του Θανάση στο «Ενας τρελός Βέγγος».

Όμως ο Κώστας Σταυρινουδάκης είναι και πολλά άλλα πράγματα με πορεία προ του 1954. Όπως και ο Θανάσης Βέγγος προέκυψε μέσα από τις παραγωγές, ως άνθρωπος των στούντιο και των σκηνικών, έτσι και ο Σταυρινουδάκης ήταν πρωτίστως τεχνικός τού κινηματογράφου και συγκεκριμένα στο χώρο των σκηνικών.

Διαβάζουμε το όνομά του, ως δημιουργός ντεκόρ, στους τίτλους από την ταινία «Οι 900 της Μαρίνας». Τον εντοπίζουμε επίσης και στο φασόλι-γουέστερν «Η κατάρα της μάνας» του Βασίλη Γεωργιάδη. Εκεί έχει επιμεληθεί τα σκηνικά της υπαίθρου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ζενερικ. Στην ταινία «Κρουαζιέρα στη Ρόδο» τον εντοπίζουμε με την ιδιότητα «κατασκευαστής ντεκόρ».

Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA