Μενού
tsakonas xristoygenna
  • Α-
  • Α+

Αν υποθέσουμε πως έχετε βαρεθεί στερεοτυπικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες και θέλετε να περιπλανηθείτε στη ζώνη του χριστουγεννιάτικου λυκόφωτος, αυτές οι κινηματογραφικές ταινίες είναι ο προορισμός σας.

Ορισμένες από αυτές, θα έκαναν τον Κέβιν ΜακΆλιστερ του Ηome Alone να βάλει τα γέλια, ή και τα κλάματα.

Santa Claus Conquers the Martians, 1964

Τι είναι: Ο Σάντα Κλάους ως αποικιοκράτης του πλανήτη Άρη, ως φόβητρο για κάθε οικογένεια Αρειανών. Όχι, δεν κάνουμε πλάκα, αυτό είναι το σενάριο μιας από τις χειρότερες ταινίες που έχει καταγραφεί στο IMDb. Υπάρχει δωρεάν στο YouTube. Προχωρήστε με δική σας επιφύλαξη. 

Christmas Bounty, 2013

Τι είναι: Η ιστορία ενός κοριτσιού και του απαγωγέα της, που θέλει να δράσει ανήμερα Χριστουγέννων. Και εδώ έχουμε μια ανεκδιήγητα κακή ταινιά, που βλέπεται μόνο ως κωμωδία.

Don’t Open Till Christmas, 1984

Τι είναι: Μην ανοίξεις αυτό το κουτί, όσο κι αν φαίνεται υπέροχο το περιτύλιγμα του. Ένας άντρας ντυμένος Άγιος Βασίλης σκορπίζει τρόμο ανήμερα Χριστουγέννων σε μικρούς και μεγάλους.

Πρόκειται περί ταινίας τύπου Φρέντι Κρούγκερ, αλλά με χριστουγεννιάτικες αναφορές. Προφανώς κι αυτό καταλήγει περισσότερο κωμωδία, παρά θρίλερ. 

Deadly Games, 1989

Τι είναι: Γαλλική B-movie με μανιακό δολοφόνο ντυμένο Άγιο Βασίλη και ένα μικρό παιδί που κάνει τα πάντα ώστε να αποτρέψει επίθεση του στο σπίτι, εκει όπου ζει με τον ανήμπορο παππού του. Σαν ένα Μόνος στο Σπίτι, με Γάλλους και με υπερβολική βία.

Bikini Bloodbath Christmas, 2009

Τι είναι: Σεξοκωμωδία τρόμου, με παρέα κοριτσιών που αγαπούν να φλεξάρουν τα μπικίνι τους. Τι θα γίνει όταν διασταυρωθούν με μανιακό δολοφόνο παραμονές Χριστουγέννων; B-movie κι εδώ, σαν κι αυτά που έβαζε κάποτε το Alter μετά τα μεσάνυχτα.

Santa Claus, 1959

Τι είναι: Ο Άγιος Βασίλης εδώ γίνεται υπερήρωας και παλεύει με έναν Δαίμονα από την Κόλαση, που θέλει να κάνει όλα τα παιδιά της γης naughty και καθόλου nice. Η κριτική μας μπορεί να αρχίσει και να τελειώσει με μια λέξη. ΟΧΡΗΣΤΟΣΚΙΗΠΑΝΑΓΙΑ.

Santa With Muscles, 1996

Τι είναι: Εδώ έχουμε ωραίο, «μερακλίδικο» χριστουγεννιάτικο B-movie με τον Χαλκ Χόγκαν ντυμένο Άγιο Βασίλη να αναζητά εγκληματία, καταζητούμενο για απάτες με συμπληρώματα διατροφής(!) μέσα σε εμπορικό κέντρο.

Bonus, η συμμετοχή της μικρής Μίλα Κούνις, σε αυτό το κάπως υποφερτό πράγμα. 

Jack Frost, 1998

Τι είναι: Ο μπαμπάς ενός αγοριού πεθαίνει σε τροχαίο. Όταν ο γιος του παθαίνει κατάθλιψη, επιστρέφει με τη μορφή χιονάνθρωπου, ανήμερα Χριστουγέννων. Ακραία θλιβερή ταινία, παραγωγή επιπέδου μπλοκμπάστερ με τον Μάικλ Κίτον στον ρόλο του χιονάνθρωπου.

Το σενάριο προσδοκούσε να φέρει μια νότα ελπίδας, μάλλον αυτό δε συνέβη ποτέ. 

Φαλακρός Στόχος, 1987

Τι είναι: Δεν έχει ξεκάθαρη υπόθεση. Έχει όμως Κώστα Τσάκωνα στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και είναι μια βιντεοταινία που δείχνει με πολλή ειλικρίνεια και αγάπη (και «χύμα» χιούμορ) το πώς γιορτάζονταν τα Χριστούγεννα στα αθηναϊκά '80s.

Surviving Christmas, 2004

Τι είναι: Ένας νεαρός, μοναχικός εκατομμυριούχος προσλαμβάνει μια οικογένεια για να κάνει Χριστούγεννα μαζι του. Παίζει ο Μπεν Άφλεκ, ο Τζέιμς Γκαντολφίνι και μερικές ακόμα γνωστές φάτσες του αμερικάνικου σινεμά στα πρώτα χρόνια των '00s.

Καλό το καστ, αλλά το σενάριο και η ταινία είναι ένα γλυκό μπάχαλο. 

Santa and the Ice Cream Bunny, 1972

Τι είναι: Τηλεπαθητική ύπνωση παιδιών, μιούζικαλ νούμερα, κίνδυνος για τα Χριστούγεννα, και πάρα, πάρα πολλή ψυχεδέλεια σε αυτή την ταινία, που ειλικρινά, σε κάνει να σκέφτεσαι «ΓΙΑΤΙ;».

Elves, 1989

Τι είναι: «Αντί-χριστουγεννιάτικες» τελετές και κάλεσμα δαιμονικού ξωτικού, το οποίο συνδέεται με ένα σατανικό σχέδιο σέχτας νεοναζί, με σκοπό να επικρατήσει στον κόσμο η Αρία Φυλή. Το ξέρω, ακούγεται φρικτό.

Στην πραγματικότητα, είναι όλα τόσο αμήχανα και πρόχειρα γυρισμένα, που καταλήγει να θυμίζει παρωδία, σαν αυτές του Λέσλι Νίλσεν. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA