Μενού
fantasma-tis-operas
Το Φάντασμα της Οπερας | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μετά από 35 χρόνια και σχεδόν 14.000 παραστάσεις, το μιούζικαλ - θρύλος «Το Φαντασμα της Οπερας», ανέβηκε για τελευταία φορά. Το μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber έκανε πρεμιέρα το 1988 και το είδαν 20 εκατομμύρια άνθρωποι, εξασφαλίζοντας εισπράξεις 1 δισ. 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, οι παραγωγοί αποφάσισαν να τερματίσουν μια σειρά από ρεκόρ μετά από απώλειες λόγω της πανδημίας.

«Ποτέ στα πιο τρελά παιδικά μας όνειρα δεν θα είχαμε φανταστεί αυτή την επιτυχία», δήλωσε ο παραγωγός, Cameron Mackintosh Ο συνθέτης αφιέρωσε την παράσταση στον γιο του Νίκολας, ο οποίος πέθανε από καρκίνο στα τέλη Μαρτίου.

Το μιούζικαλ αφορά μια παραμορφωμένη ιδιοφυΐα που στοιχειώνει την Όπερα του Παρισιού και της οποίας η ερωτεύεται τη νεαρή σοπράνο Christine. Πρόκειται για μια μεταφορά του γαλλικού μυθιστορήματος του Γκαστόν Λερού. Το μιούζικαλ κέρδισε επτά βραβεία Tony το 1988 ενώ η παραγωγή του υπολογίζεται ότι απασχολούσε 6.500 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 450 ηθοποιών.

Με 1.600 θεατές και την ταμπέλα «sold out», τα τελευταία εισιτήρια πωλήθηκαν για περισσότερα από 500 δολάρια online. Το «Φάντασμα της Όπερας» συνεχίζει να παίζεται στο Λονδίνο. Ένα νέο ανέβασμά του με παραγωγό τον Αντόνιο Μπαντέρας πρόκειται να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο στη Μαδρίτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.