Μενού
ilias-logothetis
Ηλίας Λογοθέτης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο πένθος βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός κόσμος, καθώς ο σπουδαίος δημοφιλής ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο γιος του, ο επίσης ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης. Η Φίνος Φιλμ αποχαιρέτησε τον ηθοποιό με ένα αφιερωματικό βίντεο. 

«Άλλη μια απώλεια μετράμε σήμερα, με τον χαμό του Ηλία Λογοθέτη, του βέρου επτανήσιου που υπηρέτησε πάνω από πενήντα χρόνια την υποκριτική τέχνη, χωρίς ποτέ να αποκλίνει από τις αρχές του» αναφέρει σε ανάρτησή της η Φίνος Φιλμ.

«Σοβαρός, ευρυμαθής και με ιδιαίτερη παιδεία, ο Ηλίας συνεργάστηκε δύο φορές με την Φίνος Φιλμ, στον ξακουστό “Παπαφλέσσα” (1971) και στο ιδιαίτερο φιλμ “Ο Θανάσης στη Χώρα της Σφαλιάρας” (1976), μια από τις τελευταίες ταινίες της εταιρείας. Θα μας λείψει η αβίαστη ευγένεια και το τακτ που χαρακτήριζε αυτόν τον σπουδαίο ηθοποιό και άνθρωπο του πνεύματος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. “Πιστεύω ότι ζούμε στη χαρά και την διανθίζουμε με λίγο αλατάκι λύπης, για να θυμόμαστε καλύτερα” – Ηλίας Λογοθέτης (1939 – 2024)», προσθέτει. 

Ηλίας Λογοθέτης: Το βιογραφικό του 

Μεταξύ άλλων, έγινε γνωστός για την ερμηνεία του στις ταινίες «Βαβυλώνα» (1970), «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» (1980) και «Μία μέρα μετά τη νύχτα« (2001).

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1939 και μεγάλωσε στη Λευκάδα, με την πορεία του στο θέατρο να είναι ιδιαίτερα σπουδαία καθώς συνεργάστηκε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της κωμωδίας.

Ο Ηλίας Λογοθέτης είχε συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη», ενώ με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1967.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ηλίας Λογοθέτης πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA