Μενού
Ο Ηλίας Λογοθέτης
Ο Ηλίας Λογοθέτης σε θεατρική παράσταση | NDP Photo
  • Α-
  • Α+

Ο μεγάλος ηθοποιός, Ηλίας Λογοθέτης, πέθανε σε ηλικία 85 ετών, με τα δυσάρεστα νέα που προκάλεσαν θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, να γίνονται γνωστά από τον γιο του, Αλέξανδρο Λογοθέτη.

Μεταξύ άλλων, έγινε γνωστός για την ερμηνεία του στις ταινίες «Βαβυλώνα» (1970), «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» (1980) και «Μία μέρα μετά τη νύχτα« (2001).

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1939 και μεγάλωσε στη Λευκάδα, με την πορεία του στο θέατρο να είναι ιδιαίτερα σπουδαία καθώς συνεργάστηκε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της κωμωδίας.

Ηλίας Λογοθέτης: Ποιος ήταν

Ο Ηλίας Λογοθέτης είχε συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη», ενώ με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1967.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ηλίας Λογοθέτης πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA