Μενού
mimi-ntenisi
Μιμή Ντενίση | NDP
  • Α-
  • Α+

Μέσα από ανάρτησή της στο Facebook η Μιμή Ντενίση θέλησε να πάρει θέση στον ντόρο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες μετά τις έντονες αντιδράσεις και τον καταιγισμό αρνητικών σχολίων που δέχτηκαν οι «Σφήκες» του Αριστοφάνη σε ελεύθερη διασκευή της Λένας Κιτσοπούλου, αλλά και η «Μήδεια» του Φρανκ Κάστορφ που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο. 

«Οι μέρες είναι βαριές και δύσκολες. Ο θάνατος των δύο παιδιών που πέθαναν για να σώσουν ανθρώπους, ο κόσμος που χάνει σπίτια, κόπους και ελπίδες, ο τουρισμός που φεύγει και τόσα άλλα μαύρα.. 

Και όμως η μάχη γίνεται για την Επίδαυρο. Μεταξύ μας εδώ Είμαι εναντίον του κανιβαλισμού οποιουδήποτε ανθρώπου Εναντίον της μείωσης της ελευθερίας οποιουδήποτε καλλιτέχνη.. αλλά το βασικό είναι να πάρουμε μια απόφαση κρατούντες καλλιτέχνες και κοινό

Θέλουμε την Επίδαυρο να παραμείνει ένας ιερός χώρος που παρουσιάζει στην διεθνή κοινότητα την Αρχαία γραμματεία; Θέλουμε να διατηρήσουμε κάποιες παραδόσεις; Γιατί γενικά τις έχουμε καταργήσει; 

Δεν είμαι υπέρ των μουσειακών παραστάσεων. Αλλά εκσυγχρονίζω τους μεγάλους τραγικούς, σημαίνει έχω το ταλέντο να πάρω τα σπουδαία αιώνια κείμενά τους που στέκουν σε κάθε εποχή να τα ανεβάσω με καινούργια αισθητική, μουσική, ερμηνευτικό τρόπο. 

Όχι, να πάρω τα κείμενα για να τα πειράξω, αλλάξω, προσθέσω κείμενα άλλων και να πειραματιστώ... Οπότε; Έχουμε άπειρους χώρους για πειράματα. Όσο ακραία και να είναι, για μένα κάτι προσφέρουν. Όχι, όμως, στην Επίδαυρο

Εκτός και αν αποφασίσουμε πως θα είναι χώρος ακραίου πειραματισμού. Αλλά τότε δεν υπάρχει τέλος. Γιατί άλλοι θεωρούν κιτς τα ακραία μοντερνιστικά ανεβάσματα που γίνονται, άλλοι θεωρούν κιτς τα ακραία τηλεοπτικά επιθεωρησιακά. Άκρη δεν βγαίνει έτσι. 

Σπουδαία η δουλειά του Γερμανού σκηνοθέτη για όσους την γνωρίζουν. Δεν θεωρείται, βέβαια, mainstream ούτε στην χώρα του. Γιατί αν δω τους ηθοποιούς μέσω οθόνης τώρα γιατί όχι και ένα ροκ συγκρότημα που διασκευάζει την Αντιγόνη σε μιούζικαλ; 

Άρα το ερώτημα είναι ένα. Τι θέλουμε να αντιπροσωπεύει η Επίδαυρος; Είμαστε στα μάτια της υφηλίου σημαντικοί για τους νεωτερισμούς μας; Ή μοναδικοί για τους αρχαίους ποιητές μας που δίνουν έμπνευση στους ξένους για να κάνουν εκείνοι νεωτερισμούς;», έγραψε η Μιμή Ντενίση στην ανάρτησή της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA