Οι εκδόσεις inkpress και το βιβλιοπωλείο Μπερλίν σας προσκαλούν σε μια καλοκαιρινή παρουσίαση του graphic novel του Δημήτρη Ρόκου με τίτλο THE END, την Πέμπτη 17 Ιουλίου, στις 20:00.
Το THE END, το πρώτο graphic novel του Δημήτρη Ρόκου, εικαστικού, dj και ιδρυτικού μέλους του Κορμοράνου, κυκλοφόρησε στις 25 Ιουνίου στα βιβλιοπωλεία από την INKPRESS.
Στην προσπάθειά του να δώσει βάθος σε μία μετρίου διαμετρήματος διαστημική περιπέτεια, ένας φιλόδοξος αλλά ανεπαρκής κινηματογραφικός σκηνοθέτης έρχεται αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής του. Αξίζει ένα πολύτιμο διαγαλαξιακό εύρημα για να καταστρέψει την ανθρωπότητα;;;
Αντίστοιχα, στην προσπάθειά του να παρουσιάσει κάτι αυτόνομο και ολοκληρωμένο εντός του χρονοδιαγράμματος που ο ίδιος έθεσε στον εαυτό του για την εκπόνηση του πρώτου του graphic novel, ο Δημήτρης Ρόκος κάνει τη δημιουργική διαδικασία πρωταγωνιστή της υποτιθέμενης δράσης και μπλέκεται άθελά του σε μια περιπέτεια πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είχε ακριβώς ως στόχο να αποφύγει ξεκινώντας.
Το THE END είναι το πρώτο μέρος μιας επικών διαστάσεων τριλογίας επιστημονικής φαντασίας όπου η ιστορία εξελίσσεται παράλληλα με την δημιουργία της, τα τεχνικά μέσα γίνονται βασικός αφηγηματικός παράγοντας και τα στάδια της ίδιας της καλλιτεχνικής πρακτικής του δημιουργού της μετατρέπονται στο απόλυτο θρίλερ!!
Γεμάτο πολυσυζητημένα θέματα της εποχής, φτιαγμένο εξ'ολοκλήρου από ανθρώπινο χέρι και κατ'επιλογήν ανολοκλήρωτο, το πιο ημιτελές τελειωμένο μυθοπλαστικό έργο της χρονιάς έχει πολύ συγκεκριμένο τέλος, απλά όχι ακόμα.

Δημήτρης Ρόκος
Εικαστικός, dj και ιδρυτικό μέλος του Κορμοράνου, εταιρείας διοργάνωσης μουσικών/καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με έδρα την Αθήνα, ο Δημήτρης Ρόκος γεννήθηκε το 1980, σπούδασε ζωγραφική στην Καλών Τεχνών της Αθήνας, έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα το 2006 και 2012 αντίστοιχα, μία στο Παρίσι το 2014 και πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και την Ευρώπη και έχει εικονογραφήσει αφίσες και εξώφυλλα δίσκων για καλλιτέχνες όπως Erol Alkan, Molly Nilsson, Simple Symmetry και Acid Baby Jesus.
Ως dj, έχει παίξει σε αμέτρητα πάρτυ, μπαρ, κλαμπ και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, συχνά δίπλα σε ένα ετερόκλητο φάσμα από διεθνείς djs και live σχήματα ενώ τα τελευταία χρόνια εμπλέκεται ενεργά και σε πολλών ειδών οπτικοακουστικά projects, σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, από σκηνοθέτης σε μουσικά κλιπς (Σtella, Westerman, John Moods), μέχρι χειριστής κάμερας (στο μικρού μήκους μιούζικαλ "The Plumber" του Sean Nicholas Savage) και οδηγός βαν ή assistant ηθοποιών σε κινηματογραφικές παραγωγές.
INKPRESS
Η εκδοτική σειρά κόμικς που ιδρύθηκε μέσω του Κορμοράνου από τους Ιλάν Μανουάχ, Δημήτρη Ρόκο και Χάρη Λαγκούση το 2008 (και συνεχίζεται από τους δύο πρώτους), έχει μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει αποκλειστικά μεταφράσεις καταξιωμένων - κυρίως Αμερικανών - δημιουργών (μεταξύ άλλων, το - εξαντλημένο - SCHIZO του Ivan Brunetti, το ΣΑΝ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΟΜΟΙΩΜΑ ΓΑΝΤΙΟΥ ΑΠΟ ΒΕΛΟΥΔΟ του Daniel Clowes και ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ της Debbie Drechsler).
Το THE END είναι το πρώτο βιβλίο της με ορίτζιναλ υλικό, ενώ για το Φθινόπωρο του 2025 έχει προγραμματιστεί να ακολουθήσει και δεύτερο, το εννοιολογικό TARWAR, του Ιλάν Μανουάχ.
https://www.instagram.com/inkpressbooks
THE END
Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025
Βιβλιοπωλείο Μπερλίν
Δημοφώντος 88, Πετράλωνα
20:00 με 23:00
(θα ακολουθήσει χαλαρό after στον Κύριο Χου)
- Φωτιά σε μπισκοτοβιομηχανία στα Τρίκαλα: Εικόνες απόλυτης καταστροφής από το σημείο
- Η θεωρία συνωμοσίας για τον... κορονοϊό που συνδέθηκε με τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ
- Δήμητρα Λιάνη: Η αντίδρασή της στο άκουσμα του θανάτου της Αναστασίας Αθήνη
- Γιώργος Λιάγκας: Του έκλεισε το τηλέφωνο ο Μιχάλης Γιαννάκος - «Μου έκανε τη μούρη κρέας. Άντε από ‘δω!»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.