Το μυθιστόρημα του Γκαίτε «Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου» τάραξε αρχικά την Ευρώπη κι έπειτα τις ΗΠΑ. Αποτέλεσε ένα έργο που ο ίδιος ο Ναπολέοντας διάβασε επτά φορές και που έκανε τους νέους του 18ου αιώνα να ντύνονται με μπλε παλτό και κίτρινα παντελόνια, ακριβώς όπως ο πρωταγωνιστής της ιστορίας.
Διαβάστε ακόμα: To «γονίδιο της ιδιοφυΐας» - Τι αποκαλύπτει το DNA του Da Vinci, που διατηρείται για 25 γενιές
Είναι το βιβλίο εξαιτίας του οποίου οι έφηβοι έδιναν τέλος στη ζωή τους – είτε με όπλο, είτε πηδώντας από ψηλά κτίρια, είτε βουτώντας σε ορμητικά ποτάμια. Είναι ό, τι πιο καταστροφικό έχει γραφτεί ποτέ. Οι κριτικοί τόνιζαν ότι ο Γκαίτε, μέσω του Βρέθερου, έγραψε τη δική του ωδή στην αυτοκτονία.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο jenny.gr
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.