Το ΙΛΙΟΝ plus και η Κομπακτ Productions παρουσιάζουν μία ανοιξιάτικη open-air μουσικοχορευτική γιορτή στην Αθήνα, λίγο πριν την έλευση του καλοκαιριού.
Την Κυριακή 17 Μαΐου, στον εξωτερικό χώρο του ΠΛΥΦΑ, συναντιούνται τέσσερα ιδιαίτερα σχήματα της σύγχρονης σκηνής που σχετίζεται -δημιουργικά- με την παραδοσιακή μουσική: Οι Sourloulou Band, τα Kideria, οι Λάσκα και οι Banda Entopica ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία μουσική διαδρομή, όπου ο χορός, το γλέντι και οι κοινές μνήμες της ανατολικής Μεσογείου ξαναβρίσκουν τη θέση τους στο παρόν.



Ο ΑΧΟΣ είναι μια πρόσκληση και ένα κάλεσμα συμμετοχής σε μια φεστιβαλική εμπειρία, όπου όργανα, φωνές και σώματα συναντιούνται σε ένα συλλογικό γλέντι. Προσεγγίζουμε τη μουσική παράδοση μακριά από μισαλλόδοξες, φοβικές ή ιδιοκτησιακές αναγνώσεις, αναδεικνύοντας τον ανοιχτό και ζωντανό χαρακτήρα της. Εκείνον που την καθιστά κοινό πολιτισμικό έδαφος, όπου συναντιούνται και συνομιλούν οι ιστορίες και οι μνήμες των λαών της περιοχής.
~Αχός • Ahos ~ Η λέξη «αχός» αναφέρεται σε έναν συγκεχυμένο, παρατεταμένο ή υπόκωφο ήχο. Μπορεί να περιγράψει τον ήχο της μάχης, του γλεντιού, της θάλασσας ή της θύελλας. Η λέξη προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «ἠχέω» ή «ἠχῶ», που σημαίνει «ηχώ».

INFO
Κυριακή 17 Μάη
Πόρτες: 18.00 / Έναρξη: 19.00
Είσοδος: 10€ (Early Bird) / 13€ (Προπώληση) / 16€ (Ταμείο)
ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39
Βοτανικός, Αθήνα
- Αραβικά ΜΜΕ: Κοντά σε συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Ίσως να ανακοινωθεί τις επόμενες 24 ώρες
- Σταύρος Φλώρος: Ποιος είναι ο Έλληνας γιατρός που τον έχει αναλάβει στο Μαϊάμι - Τα νεότερα για την υγεία του
- Θα μπορούσε η οσμή στην Αττική να οφείλεται σε προπάνιο ή βουτάνιο; Ακόμη ένα σενάριο που μπαίνει στο τραπέζι
- «Αυτό είναι η Ελλάδα, ρε δεν ντρέπεστε λίγο;» Το ομοφοβικό σχόλιο Μπέου για Akyla και Καπουτζίδη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.