Όπως αναφέρει και η Ιστορικός Τέχνης Βένια Παστάκα, «Μέσα από το εικαστικό περιβάλλον το οποίο δημιουργείται στον χώρο, εξαίρεται και η μοναδική εικαστική γλώσσα κάθε καλλιτέχνη, συνθέτοντας ένα πολυφωνικό σύνολο όπου η διαφορετικότητα γίνεται η κοινή τους δύναμη.
Η Γκαλερί Τεχνοχώρος εγκαινιάζει την Τρίτη 1 Απριλίου την έκθεση των Πέντε, μιας ομάδας γλυπτών που απαρτίζεται από τους Ανδρέα Καλακαλλά, Δημήτρη Κώστα, Στέλιο Παναγιωτόπουλο, Στέφανο Σουβαντζόγλου και Δημήτρη Τσιαντζή.
Πρόκειται για πέντε καταξιωμένους καλλιτέχνες που έχουν δώσει σημαντικά δείγματα γραφής ο καθένας ξεχωριστά και που από το 2018 δημιούργησαν μια καλλιτεχνική ομάδα η οποία διαπνέεται από κοινούς προβληματισμούς και οράματα πάνω σε ζητήματα της γλυπτικής.
Από τα υπαρξιακά ερωτήματα του Στέλιου Παναγιωτόπουλου και τις αφαιρετικές, αιωρούμενες μορφές του Στέφανου Σουβατζόγλου, μέχρι τα γλυπτικά περάσματα του Δημήτρη Κώστα, τα εκφραστικά συμπλέγματα του Ανδρέα Καλακαλλά και τη δυναμική χειρονομία του Δημήτρη Τσιαντζή, κάθε έργο αποτελεί έναν ξεχωριστό κόσμο».

Γκαλερί Τεχνοχώρος, Ζυγομάλλη 16 Γιάννενα
Διάρκεια έκθεσης: 1-26 Απριλίου 2025
Ώρες Επίσκεψης:
Δευ - Τετ - Σαβ 9.00 π.μ. - 2.30 μ.μ.
Τρι - Πεμ - Παρ 9.00 π.μ. - 2.30 μ.μ. και 5.30 μ.μ. – 9.00 μ.μ.
- Ένταση μεταξύ Αναστασοπούλου και Πορτοσάλτε: «Να τους καλέσεις στις εκπομπές σου και να τους ρωτήσεις, όχι εδώ»
- Συγκινεί ο Σάκης Αρναούτογλου: Το «ευχαριστώ» και η παράκληση στη μνήμη της μητέρας του
- Μηνυτήρια αναφορά για την τραγωδία στη «Βιολάντα»: Έρευνα για ευθύνες κράτους, και ιδιωτών
- Πώς θα γίνει η υποδοχή των επτά σορών από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο «Μακεδονία» - Η πομπή στην Τούμπα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.