Ένα συγκρότημα που έχει στο όνομά της μία πόλη, χωρίς κανείς από τους συμμετέχοντες να κατάγεται από εκεί. Στις αρχές της δεκαετίες του 1980 πέντε φοιτητές στην Πάτρα, οι Λάμπρος Καρελάς, Χρήστος Παπαδόπουλος, Αργύρης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Δεληκούρας και Παναγιώτης Μανωλάκος θα σχηματίσουν «Τα Παιδιά από την Πάτρα».
Αρχικά έπαιζαν στο νυχτερινό κέντρο Χάραμα, στην Πάτρα και ήδη από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά δημιούργησαν αίσθηση. Στο αρχικό σχήμα που έπαιξε στο Χάραμα συμμετείχε και η Ρούλα Μπεκάκου, η οποία αποχώρησε στη συνέχεια.
Το 1983 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, με τίτλο Αφιερωμένο εξαιρετικά, ο οποίος έγινε χρυσός, πουλώντας 350.000 δίσκους, και τους έκανε γνωστούς σε όλη την Ελλάδα. Διαλύθηκαν το 1995, αλλά επανενώθηκαν.
Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν εμφανιστεί και σταδιοδρομήσει στη δισκογραφία αλλά και στις «πίστες», πολλά σχήματα που... ανήκουν σε αυτό που ονομάζουμε με την ευρεία έννοια, λαϊκή μουσική. Παίζοντας ρεμπέτικα (οι περίφημες κομπανίες), λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια, ή (και) έντεχνο.
Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα του Reader στα ελληνικά συγκροτήματα που αναβίωσαν το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι.
- Η ΝΔ στα πιο κάτω της, οι μετακινήσεις στο ΠΑΣΟΚ και ο επικρατέστερος μήνας για εκλογές
- Κώστας Μακεδόνας: «Ό,τι τραγούδησα από τα 20 μου, το έζησα μετά»
- Από την Ανταρκτική στο διάστημα: Ο Αδριανός Γολέμης είναι ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος αστροναύτης
- Μάγκυ Χαραλαμπίδου: «Όταν κάνω μια ωραία προπόνηση γλουτών, μετά τους κοιτάζω και λέω φτου σου»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.
