Ο βρετανός τραγουδιστής Ρόμπι Γουίλιαμς ανακοίνωσε ότι οι αρχές της Κωνσταντινούπολης ακύρωσαν την επικείμενη συναυλία του «για λόγους δημόσιας ασφάλειας», αφού τουρκικές ΜΚΟ και χρήστες των social media έκαναν εκστρατεία για τη ματαίωσή της.
Η συναυλία της 7ης Οκτωβρίου είχε προγραμματισθεί κατά τη δεύτερη επέτειο της επίθεσης της Χαμάς σε κοινότητες του νότιου Ισραήλ, η οποία οδήγησε στη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, κατά το ΑΜΠΕ.
Τουρκικοί λογαριασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φιλοπαλαιστινιακές μη κυβερνητικές οργανώσεις ζητούσαν να ματαιωθεί η συναυλία κατηγορώντας τον Γουίλιαμς ότι είναι «σιωνιστής».
Ρόμπι Γουίλιαμς - Κύμα αντιδράσεων για τη συναυλία
Ο 51χρονος τραγουδιστής αντιμετώπιζε επικρίσεις στην Τουρκία για τη συναυλία που είχε δώσει το 2015 στο Ισραήλ, η οποία είχε προκαλέσει επικρίσεις από φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις.
Η εταιρεία εισιτηρίων Bubilet ανακοίνωσε ότι ματαίωσε τη συναυλία έπειτα από αίτημα που διατυπώθηκε από το Γραφείο του Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης. Το γραφείο του κυβερνήτη δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για να σχολιάσει.
Αργά χθες, Σάββατο, το βράδυ ο Γουίλιαμς έγραψε στο Instagram ότι η ασφάλεια των θαυμαστών του «έρχεται πρώτη», προσθέτοντας ότι λυπάται βαθιά για την ακύρωση της συναυλίας, για την οποία είπε πως ήταν «πέρα από τον έλεγχό μας».
- Πύρινος εφιάλτης σε Γαλλία και Ισπανία: Δραματική η κατάσταση στο Μπορντό – Στην Άβιλα τα ελληνικά αεροσκάφη
- Βάσεις 2026: Αυτή είναι η σχολή που έχει μόνο τέσσερις εισακτέους φέτος
- Πανσέληνος Ιουλίου: Πότε θα δούμε στον ουρανό το «Φεγγάρι του Ελαφιού»
- Axios: Το πρόσωπο που έπεισε τον Τραμπ να για τον τερματισμό των βομβαρδισμών στο Ορμούζ
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.