Η Συναυλία Ειρήνης που διοργανώνει η οργάνωση «αλληλεγγύη για όλους» διεξάγεται απόψε στις 20:00 στα Προπύλαια κι έχει προκαλέσει ήδη μεγάλο ντόρο πριν καν ανοίξουν τα ηχεία και τα μικρόφωνα. Στην εν λόγω αντιπολεμική εκδήλωση, η κίνηση των διοργανωτών να μην αναφέρουν πουθενά στην αφίσα τον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη εδώ κι έναν και πλέον μήνα στην Ουκρανία ή τη ρωσική εισβολή προκάλεσε την αντίδραση πολλών χρηστών των social media.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι οι διοργανωτές και κατ' επέκταση οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη χώρα που αμύνεται για τα εδάφη της και εκείνη που θέλει να τα κατακτήσει. Οι διοργανωτές ωστόσο, έσπευσαν να εξηγήσουν μέσα από την ιστοσελίδα τους ότι «H Αλληλεγγύη για Όλους διοργανώνει την Τρίτη 29 Μαρτίου συναυλία Ειρήνης, για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία για να προστατευθούν οι άμαχοι και οι πρόσφυγες πολέμου για να αποχωρήσει ο στρατός του Πούτιν από την Ουκρανία. H αυτονόητη αυτή αντιπολεμική παρέμβαση με την καθοριστική συμβολή γνωστών ανθρώπων της τέχνης αντιμετωπίζεται από συγκεκριμένους κύκλους με απύθμενη θρασύτητα και πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας». Η παραπάνω διευκρίνιση ήρθε με αφορμή το σχόλιο του Γρηγόρη Ψαριανού.

Εντύπωση προκάλεσε και η ανάρτηση του γιου του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος δέχθηκε αρκετά επικριτικά σχόλια για το post του, με τον Γιάννη Αγγελάκα και τον συνεπώνυμο, Δημήτρη Μητσοτάκη να του απαντούν ο μεν πρώτος με σχόλιο κι ο δε δεύτερος με ποίημα.
Σε κάθε περίπτωση η συναυλία που έχει ξεφύγει πλέον από τα μουσικά δρώμενα, καθώς έχει αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης θα διεξαχθεί κανονικά με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.
- Μουντιάλ 2026: Καψόνι πιλότου σε Αργεντινούς επιβάτες - Τους είπε ότι νίκησαν
- Αλεξάνδρου: Βρέθηκε μπροστά σε καβγά μέσα στο πλοίο για Νάξο - Η αντίδρασή του τα ΄πε όλα
- «Μόνο 4 ευρώ το πιτόγυρο;»: Φινλανδός τουρίστας ενθουσιάστηκε με τις τιμές της Ελλάδας - To Χ τον «διέλυσε»
- Ποιος ήταν ο Δημήτρης Μητρόπουλος για τον οποίο ακούσαμε στον τελικό του Μουντιάλ
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.