Μενού
Ο Ντέιβιντ Λιντς
Πέθανε ο Ντέιβιντ Λιντς | AP Photos
  • Α-
  • Α+

Η αιτία θανάτου του Ντέιβιντ Λιντς αποκαλύφθηκε σχεδόν ένα μήνα μετά το θάνατό του. Ο σπουδαίος κινηματογραφιστής «άφησε» την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών.

Ο αναγνωρισμένος σκηνοθέτης των ταινιών «Mulholland Drive» και «Twin Peaks», ο οποίος το 2020 διαγνώστηκε με εμφύσημα, απεβίωσε στις 16 Ιανουαρίου.

H αιτία θανάτου του Ντέιβιντ Λιντς

Την Παρασκευή, όπως αναφέρει το independent.co.uk, το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της κομητείας του Λος Άντζελες δημοσίευσε το πιστοποιητικό θανάτου του, το οποίο αναφέρει ως άμεση αιτία θανάτου του την καρδιακή ανακοπή λόγω χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

Η αφυδάτωση αναφέρεται επίσης ως σημαντική αιτία του θανάτου του.

Ο θάνατος του Λιντς ανακοινώθηκε από την οικογένειά του με ανάρτηση στο Facebook, η οποία έγραφε «Υπάρχει ένα μεγάλο κενό στον κόσμο τώρα που δεν είναι πια μαζί μας. Αλλά, όπως θα έλεγε και ο ίδιος, "Να κοιτάς το ντόνατ και όχι την τρύπα"».

Τις ημέρες πριν από τον θάνατό του, ο υποψήφιος για Όσκαρ δημιουργός φέρεται να είχε αφήσει το σπίτι του στο Λος Άντζελες λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στην πόλη.

Σύμφωνα με το Deadline, πηγές ανέφεραν ότι η μετακίνηση αυτή είχε προκαλέσει την επιδείνωση της υγείας του.

Διαβάστε ακόμη: Οι 11 μοναδικές ατάκες του Ντέιβιντ Λιντς που δείχνουν γιατί ήταν ξεχωριστός

Το εμφύσημα και ο κίνδυνος με τον Covid

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Sight & Sound πέρυσι, ο Λιντς αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με εμφύσημα λόγω του καπνίσματος σε όλη του τη ζωή και δήλωσε ότι δεν μπορούσε να «βγει έξω» λόγω του κινδύνου να κολλήσει Covid.

«Έχω πάθει εμφύσημα από το κάπνισμα τόσο καιρό και έτσι είμαι καθηλωμένος στο σπίτι είτε μου αρέσει είτε όχι. Θα ήταν πολύ κακό για μένα να αρρωστήσω, ακόμη και με ένα κρυολόγημα», είπε, παραδεχόμενος ότι μπορούσε να περπατήσει μόνο μια μικρή απόσταση πριν «ξεμείνει από οξυγόνο».

Ανεκπλήρωτο κενό στον κινηματογράφο

Ο Λιντς άφησε πίσω του ένα εμβληματικό έργο κι ένα ανεκπλήρωτο κενό στον κινηματογράφο, αλλά και την τηλεόραση.

Κέρδισε την αναγνώριση των κριτικών και υποψηφιότητες για Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για το βιογραφικό δράμα «The Elephant Man» (1980), το θρίλερ μυστηρίου «Blue Velvet» (1986) και το ψυχολογικό δράμα «Mulholland Drive» (2001).

Μετά το θάνατό του, τιμήθηκε από αρκετούς συναδέλφους του, συμπεριλαμβανομένου του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος τον αποκάλεσε «έναν μοναδικό, οραματιστή ονειροπόλο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA