Το βραβείο Χρυσού Φοίνικα στην κατηγορία ταινιών μικρού μήκους στο Φεστιβάλ των Καννών, απέσπασε η ταινία συμπαραγωγής της ελληνικής Foss Productions, «I’m Glad You’re Dead Now» του Παλαιστίνιου σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού Tawfeek Barhom.
Η ταινία τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα το Σάββατο 24/05 και αφηγείται την ιστορία δύο αδελφών που επιστρέφουν στο νησί των παιδικών τους χρόνων, όπου θαμμένα μυστικά και εντάσεις που υποβόσκουν από καιρό τους αναγκάζουν να αντιμετωπίσουν το σκοτεινό παρελθόν τους.
Η ταινία αποτελεί παλαιστινιακή, ελληνική και γαλλική συμπαραγωγή, ενώ γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Παλαιστίνιος ηθοποιός Ashraf Barhom.
Πρόκειται για τον τρίτο Χρυσό Φοίνικα στη συλλογή του Έλληνα διευθυντή φωτογραφίας Γιώργου Βαλσαμή και μια σημαντική στιγμή για την ελληνική κινηματογραφική δημιουργία.
Σε συνέντευξη Τύπου μετά την παραλαβή του βραβείου, ο Barhom δήλωσε: «Αυτό είναι για την Παλαιστίνη και την ειρήνη».
- Τέλος στο μυστήριο με το ταξίδι της Σοφίας Μητσοτάκη: Η φωτογραφία-ντοκουμέντο που «καίει» τα fake news
- Οριστικό: Συνεχίζουν και τη νέα σεζόν «Το σόι σου» και «Μπαμπά σ’ αγαπώ»
- Τρόμος στο Μετρό «Αγία Μαρίνα»: Λήστεψαν επιβάτες υπό την απειλή όπλου και κρύφτηκαν μέσα στις σήραγγες
- «Μου έπιασε τα μπαλάκια και νόμιζα θα τα ξεριζώσει»: Μετά από αυτό Πολ Γκασκόιν και Βίνι Τζόουνς έγιναν φιλαράκια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.