«Πρεζάκιας, αλκοολικός κι αχαΐρευτος, πείραζε όλη την ώρα τα κορίτσια μας, τι καλό να περιμένεις από δαύτον»;
Τον Φεβρουάριο του 2018, ανήμερα της Κινέζικης πρωτοχρονιάς, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου η ταινία «Ενας ελέφαντας στέκεται ακίνητος», του Κινέζου σκηνοθέτη Χου Μπο. Ο 29χρονος σκηνοθέτης, διακεκριμένος μέχρι τότε σε ταινίες μικρού μήκους, έκανε το μεγάλο άλμα δημιουργώντας την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, διάρκειας σχεδόν τεσσάρων ωρών.
Η ταινία περιγράφει τη ζωή των ανθρώπων κατά τη διάρκεια μίας και μόνο μέρας κάπου στη Βόρεια Κίνα. Άνθρωποι που με κόπο προσπαθούν να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα, τις οικογενειακές αρχές, την κτηνωδία και την απόγνωση, σκέφτονται τη διαφυγή σε μία πόλη κοντά στα Κινεζο – Ρωσικά σύνορα, τη Μανζούλι.Εκεί, βρίσκεται ένας ελέφαντας ο οποίος στέκεται διαρκώς ακίνητος, δίνοντας την αίσθηση της αδιαφορίας και της περιφρόνησης για τα πάντα.
Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr
- Η σφαγή σε ντίσκο του Πειραιά από το 1991: Έγινε για ένα... σκούντημα
- Όταν ο παππούς «Τσιτσιπάς» έπαιζε στο Μουντιάλ: Η πορεία και το χρυσό στους Ολυμπιακούς
- «Μας έκανε μπαρότσαρκα να δείξει τις νέες παραλαβές»: Τι δουλειές έκαναν 5 καλλιτέχνες πριν τους γνωρίσουμε
- Η «καταραμένη» λίμνη που καταπίνει ανθρώπους χτύπησε ξανά: Μυστηριώδης θάνατος 21χρονου
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.