Ο Ερωτόκριτος και η Αρετούσα, το έργο του λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ είναι το πρώτο που «ζωντανεύει» μέσα από την τοιχογραφία στο 104o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στη συμβολή των οδών Λαρίσης και Πανόρμου από τον Έλληνα streetartist Kez.
Η εφαρμογή και η ανάδειξη της σύγχρονης τέχνης στο αστικό τοπίο, είναι ο στόχος του πρωτοποριακού προγράμματος δημοσίων τοιχογραφιών που υποστηρίζει ενεργά ο Δήμος Αθηναίων.
Για το 2021 η θεματική των τοιχογραφιών που θα δημιουργηθούν σε τοίχους τεσσάρων σχολείων της Αθήνας, είναι αφιερωμένη και εμπνευσμένη από το επετειακό 1821- 2021, εξ ου και ο υπότιτλος του προγράμματος «From the Roots to the Sky».
Το πρώτο έργο φιλοτεχνήθηκε στο 104o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στη συμβολή των οδών Λαρίσης και Πανόρμου από τον Έλληνα streetartist Kez, ο οποίος επέλεξε να υλοποιήσει μια διασκευή του γνωστού έργου του λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου (Χατζημιχαήλ) Ερωτόκριτος και Αρετούσα.
Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Ο Θεόφιλος σαν αυτοδίδακτος λαϊκός ζωγράφος έχει μια στενή σχέση με την street art, οι καλλιτέχνες της οποίας παραδοσιακά είναι αυτοδίδακτοι και συγχρόνως αποτελεί και η ίδια μια σύγχρονη λαϊκή τέχνη».
Μέχρι το τέλος του έτους θα φιλοτεχνηθούν οι υπόλοιπες τρεις τοιχογραφίες, σε σχολεία του Δήμου Αθηναίων, από τους streetartists Gera, Same84, και Λεωνίδα Γιαννακόπουλο.
- Ο Τραμπ έκανε τη νύχτα-μέρα: Η ανύπαρκτη ιστορία που παρουσίασε ως πραγματικό γεγονός
- Η νέα ημερομηνία των εκλογών, η εκτίμηση του Ανδρουλάκη και τα καλά νέα για το βουνό των Θεών
- Οι κοσμογονικές αλλαγές στον ΑΝΤ1 και η «Σιδηρία Κυρία» που βρίσκεται μια ανάσα μακριά
- Ένας κεντρικός χαρακτήρας της Οδύσσειας του Νόλαν δεν υπάρχει πουθενά στον Όμηρο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.