Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ινδονησία έχει μακρά ιστορία στην καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου όπως επίσης και στην παραγωγή αλκοόλ διαφόρων τύπων. Το Ινδονησιακό ρούμι κατασκευαζόταν στην Ινδονησία και πωλούνταν στην Ευρώπη από το 1641. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ινδονησιακό ρούμι έφτανε στην Ευρώπη μετά από 9 μήνες θαλάσσιου ταξιδιού ανάμεσα σε υψηλές θερμοκρασίες και συνεχή κίνηση στα βαρέλια και για το λόγο αυτό το θεωρούσαν παλαιωμένο & εκλεπτυσμένο.

Το Nusa στα Ινδονησιακά σημαίνει «Νησί». Το Caña στα Ισπανικά σημαίνει «Ρούμι». Έτσι λοιπόν γεννήθηκε το όνομά Nusa Caña ώστε να θυμίζει την ξεχασμένη ιστορία της παραγωγής ρούμι στην Ινδονησία.

Το Nusa Caña έχει αρώματα από  ζαχαροκάλαμο, μπανάνα, καρύδα & μπαχαρικά. Όσο αφορά τη γεύση ξεκινάει με την αίσθηση φρέσκου ζαχαροκάλαμου και άγουρης καρύδας ενώ αναδύονται νότες από ώριμο ξηρό ξύλο, βανίλια και ψημένα φύλλα μπανάνας. Τέλος, χαρακτηρίζεται από εκπληκτικά ομαλό τελείωμα με γεμάτο μεστό σώμα και παρατεταμένη γεύση ζαχαροκάλαμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA