Μενού
malvina karali
Μαλβίνα Κάραλη | ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Αν ζούσε σήμερα, θα γινόταν 71 ετών, θα απείχε - μάλλον - από την τηλεόραση και θα είχε ζοριστεί λίγο παραπάνω με τα social media και τον ηθικό πανικό που ενίοτε προκαλεί στον μικρόκοσμο τους, ένα τουίτ ή ένα ποστ. Η ιστορία έδειξε πως η Μαλβίνα Κάραλη γεννήθηκε στον Πειραιά στις 3 Φεβρουαρίου 1952. Το πραγματικό της όνομα ήταν Μαρία-Ελένη Σακκά. Έζησε περίπου σαν ροκ σταρ, πέθανε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2002 ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. 

Το βιογραφικό της Μαλβίνας περιλαμβάνει κυριολεκτικά τα πάντα. Δούλεψε στην τηλεόραση (Seven X, ANT1, ΣΚΑΪ, Mega Channel, Star Channel), κάνοντας κυρίως εκπομπές συνεντεύξεων (Mea Culpa) αλλά και κοινωνικοπολιτική σάτιρα (Μalvina Hostess).

Αγαπούσε το χαρτί, γι' αυτό και τίμησε με την παρουσία της τα έντυπα Φαντάζιο, Επίκαιρα, Γυναίκα, Κλίκ, 01 και τις εφημερίδες Απογευματινή και Ελευθεροτυπία. Έγραψε σενάρια για τις ταινίες «Ξένια» (1989) του Πατρίς Βιβάνκος και «Κρυστάλλινες Νύχτες» (1992) της Τώνιας Μαρκετάκη.

Συνυπέγραψε επίσης τα σενάρια στις ταινίες «Αρχάγγελος του Πάθους» (1987) του Νίκου Βεργίτση και «Ζωή Χαρισάμενη» (1993) του Πατρίς Βιβάνκος. Εμείς όμως θεωρούμε τη Μαλβίνα κατ'αρχήν δημοσιογράφο.

Γι' αυτό και θα επιχειρήσουμε μια αναδρομή στα πρόσωπα που φιλοξένησε στις εκπομπές της.

Πάολα Ρεβενιώτη

Queer ερωτισμός έτοιμος να εκραγεί, στην τηλεόραση των πρώτων ετών των 90s. Μπορείς να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις με όσα λέει η Πάολα Ρεβενιώτη. Αλλά δεν μπορείς να μη θαυμάσεις το θάρρος της.

Βλάσης Μπονάτσος

Αμφιλεγόμενη συνέντευξη. Μοιάζει λίγο μπλαζέ, κουρασμένος, ίσως και κάτι άλλο, πιο «σκοτεινό» ο Βλάσης. Είναι όμως αυτή η αποδόμηση της ροκ περσόνας, του «Απαράδεκτου» Βλάση Μπονάτσου από την Μαλβίνα, που μας σερβίρει τον ακατέργαστο, άφιλτρο πυρήνα του. 

Γιώργος Ζαμπέτας

«Τί είναι έντεχνο;» είναι ο υπότιτλος που θα ήθελα να βάλω σε αυτή τη συνέντευξη, όπου ο μεγάλος συνθέτης αποδομεί με δύο λόγια, απλά και σένια, διάφορους νεολογισμούς και νέα ήθη των 90s, που τον περίμεναν στη γωνιά. 

Άντζελα Δημητρίου

Η Μαλβίνα λάτρευε με το ίδιο πάθος να διαβάζει ποίηση, να παρακολουθεί γαλλικά νουάρ φιλμ και να περνάει βράδια αξημέρωτα σε ένα σκυλάδικο. Την Άντζελα Δημητρίου, την αντιμετώπισε με σεβασμό και απλότητα, χωρίς επίδειξη πνεύματος και άλλα τρικ «διανοούμενων» φίλων και γνωστών της. 

Αλίκη Βουγιουκλάκη (ισοβαθμία με Δήμητρα Παπαδοπούλου)

Διαλέγεις και παίρνεις: Με την Αλίκη, η Μαλβίνα κατά την προσφιλή τακτική της ρισκάρει με ερωτήσεις που μοιάζουν αυθόρμητες και αυτοσχεδιαστικές, προσπαθώντας να εντοπίσει λίγη σκουριά στο διαμάντι της μορφής της. Με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, νιώθει σαφώς πιο οικεία, γι' αυτό και βρίσκει πεδίο δόξης λαμπρό, με ερωτήσεις όπως «για ποιους παλεύεις όταν βρίσκεσαι στον τηλεοπτικό αέρα;».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.