Μενού
  • Α-
  • Α+

H πρώην Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα, μίλησε για τις στρατηγικές που τη βοηθούν να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CBS, στην εκπομπή «The Late Show with Stephen Colbert», την Τρίτη.

«Κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής σας, αναπτύσσετε τους δικούς σας μηχανισμούς άμυνας», δήλωσε η Obama, 57 ετών. «Και για μένα, είναι η απενεργοποίηση του θορύβου που με ενοχλεί». Είπε ότι κάνει διαλείμματα από «την ανάγνωση όλων των ειδήσεων που τροφοδοτούν το άγχος μου».

«Περιβάλλω τον εαυτό μου με πράγματα που με κάνουν να νιώθω καλά: οικογένεια, φίλοι, περίπατοι, άσκηση», ανέφερε επίσης στη συνέντευξη.

Τον Αύγουστο, η Ομπάμα μοιράστηκε ότι βιώνει «σε μικρό βαθμό κατάθλιψη» σε ένα επεισόδιο του podcast της, «The Michelle Obama Podcast».

«Ιδιαίτερα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν διαταράσσονται οι ζωές όλων, η τήρηση ενός σταθερού προγράμματος είναι επίσης χρήσιμη», είπε. «Ξυπνούσα, έκανα μπάνιο, δούλευα και ντυνόμουν κάθε μέρα. Δεν υπήρχε μια μέρα που πέρασε και δεν το έκανα, γιατί μόνο η πράξη σας βγάζει από τον πανικό».

Η Ομπάμα είπε ότι είναι σημαντικό οι νέοι να καταλάβουν ότι είναι πολύ κοινό να βιώνεις και κάποιες δυσκολίες στη ζωή, οι οποίες είναι όμως προσωρινές. Αυτό είναι κάτι που διδάσκει τα δικά της ενήλικα παιδιά, τη Μαλία, 22 ετών και τη Σάσα, 19 ετών.

«Πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να χειριστούν τα εύκολα και τα δύσκολα στη ζωή», είπε. «Προσπαθώ να τις κάνω να αρχίσουν να σκέφτονται ποια είναι τα εργαλεία σου, τα πράγματα που σου φέρνουν χαρά, τα πράγματα που σε φέρνουν σε ηρεμία και γαλήνη».

Η υπομονή και η αυτο-φροντίδα είναι επίσης «κλειδί» σε ταραχώδεις εποχές: «Υπάρχουν στιγμές σε όλη μας τη ζωή, ειδικά στη μέση μιας πανδημίας και φυλετικής αναταραχής, που θα νιώσετε κάτι τέτοιο, οπότε δώστε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα», είπε.

Στο podcast της, η Ομπάμα είπε ότι η κατάθλιψή της οφειλόταν μόνο στην πανδημία, «αλλά λόγω της φυλετικής διαμάχης και το να βλέπει την κυβέρνηση του Τραμπ, να παρακολουθεί την υποκρισία της, μέρα με τη μέρα όλο και απογοητευόταν περισσότερο».

Η κατάθλιψη, που ονομάζεται επίσης «δυσθυμία», χαρακτηρίζεται από απώλεια ενδιαφέροντος για κανονικές καθημερινές δραστηριότητες, αίσθημα απελπισίας, έλλειψη παραγωγικότητας και προβλήματα ύπνου, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

Στη συνέντευξη την Τρίτη, η πρώην Πρώτη Κυρία επανέλαβε ότι η κατάθλιψη και η ψυχική υγεία «είναι μέρος της ζωής και ότι κανείς δεν είναι πάντα καλά».

Πηγή: Jenny.gr 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA