Μενού
  • Α-
  • Α+

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε ο τραγουδιστής, Ηλίας Βρεττός, όταν από ένα πάτημα συνδέσμου που του στάλθηκε στο κινητό του τηλέφωνο, έδωσε το κλειδί στους δράστες να γίνουν οι κυρίαρχοι του τραπεζικού του λογαριασμού. Ο ανυποψίαστος τραγουδιστής δεν αντιλήφθηκε γρήγορα τη λάθος του κίνηση, με αποτέλεσμα να χάσει ένα μεγάλο ποσό των χρημάτων του.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Ηλίας Βρεττός, ο οποίος το γνωστοποίησε μέσω του προφίλ του στο Instagram, προκειμένου να είναι όλοι υποψιασμένοι και να μην πέσουν θύματα απάτης όπως εκείνος. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα μήνυμα που έγραφε πως η κάρτα του ήταν μπλακαρισμένη, συνοδευόμενο και από έναν σύνδεσμο, ήταν αυτό που έκανε τους άγνωστους να μάθουν τον αριθμό της τραπεζικής του κάρτας. «Με αυτό το SMS και αφού πάτησα το λινκ, μου έκλεψαν χθες χρήματα από τον τραπεζικό μου λογαριασμό» ανέφερε ο γνωστός τραγουδιστής, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στο Reader μετά τη λύτρωση του κουταβιού: «Τα ζώα καλύτερα από τους ανθρώπους»

Με τη μέθοδο του fishing, οι δράστες κατάφεραν με τον σύνδεσμο να δουν τις κινήσεις του και να σηκώσουν στη συνέχεια τα χρήματα. Από την πρώτη στιγμή, απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που προσπαθεί να λύσει τον γρίφο, εφιστήνοντας την προσοχή σε όλους να είναι πιο προσεκτικοί. Μιλώντας στην εκπομπή Live News, με παρουσιαστή τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Ηλίας Βρεττός εξήγησε πως «Μέσα σε δύο λεπτά είχαν κάνει 4 συναλλαγές, οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα μέχρι τις 2 Ιουνίου» και τόνισε πως ο ίδιος έκανε όσα του ζήτησε η τράπεζα (αλλαγή κωδικών, ακύρωση της κάρτας), ενώ προχώρησε και σε αμφισβήτηση των συναλλαγών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA