Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγες ημέρες μετά την ανάρτηση της στο Facebook όπου στήριζε τον Πέτρο Φιλιππίδη ύστερα από την ποινική δίωξη που του είχε ασκήσει ο εισαγγελάς, η Βάνα Μπάρμπα έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό You και τη Τζώρτζια Συρίχα. Εκεί δεν άλλαξε την αρχική της στάση. Από την πρώτη στιγμή των καταγγελιών, η κ. Μπάρμπα είχε ταχθεί υπέρ του κ. Κιμούλη και του κ. Φιλιππίδη και στεκόταν στο υποκριτικό τους ταλέντο. Αυτό είναι κάτι που συνεχίζει να το υποστηρίζει και όπως αποκάλυψε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Φιλιππίδη.

Απ΄όλα όσα είπε στη συνέντευξη της η Βάνα Μπάρμπα, εκείνο που ακούγεται για πρώτη φορά σε αυτό το διάστημα των δηλώσεων της, είναι η ταξική διάσταση που έδωσε στις καταγγελίες. Σύμφωνα με εκείνη λοιπόν, ο κ. Φιλιππίδης και ο κ. Κιμούλης κατηγορούνται για κακοποίηση επειδή είναι εξαίρετοι ηθοποιοί και λόγω αυτού βρίσκονται για τόσα χρόνια σε ηγετικές θέσεις, σε θέσεις εξουσίας. «Πάω κόντρα στο ρεύμα και υπερασπίζομαι το δίκιο του δυνατού» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Μπάρμπα.

Διαβάστε ακόμη: Βάνα Μπάρμπα: «Κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη, αρκετά πια» – Αντιδράσεις για την δήλωσή της

«Ας ξεκαθαρίσω πρώτη φορά και τελευταία τη θέση μου... Ποιανού τη σημαία; Στη σημαία της αδικίας σηκώνω εγώ σήμερα το χέρι μου, γιατί είναι αδικία -και είμαι εναντίον- να γίνονται τηλεδίκες και δικαστήρια μέσω του διαδικτύου. Αν αυτήν τη στιγμή είμαι μόνη μου έναντι χιλιάδων ανθρώπων που σέβομαι την άποψή τους εγώ λέω το εξής: Αφήστε να πάνε τα πράγματα στη δικαιοσύνη, μην τη φιμώνουμε και μην την επηρεάζουμε.

Και είμαι η πρώτη που σηκώνει ξανά το χέρι ενάντια στους συναδέλφους μου που θυμώνουν μαζί μου, πάμπολλοι είναι αυτοί που λένε "έλα τώρα, δεν υποστηρίζεις τους νέους ηθοποιούς”... Τους υποστηρίζω, όπως υποστηρίζω και τους μεγάλους ηθοποιούς, που πολλά χρόνια τώρα έχουν δώσει την ψυχή τους, μας έχουν ταξιδέψει με το μεγάλο τους ταλέντο και ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα καταρρέουν τα πάντα χωρίς να έχουν φτάσει στα δικαστήρια. Εγώ γι' αυτό φωνάζω και λέω μήπως αύριο είμαι εγώ το επόμενο θύμα, μήπως κι εσύ θα είσαι το ίδιο;

Εγώ δεν είπα να μην πάει να δικαστεί. Είπα εγώ να αφήσετε μικρά ή μεγάλα ονόματα χωρίς να πάνε στα δικαστήρια; Γιατί μου προσάπτουν ένα σωρό βλακείες; Δεν κατάλαβα... Και ρωτώ μήπως μέσα από όλο αυτό υπάρχει ένα ταξικό bullying; Μήπως πρέπει σώνει και ντε να την πληρώσουν αυτοί που δούλευαν χρόνια και είχαν εξουσία; Μήπως παίζει κι αυτό ασυνείδητα;

Δικάζουμε κάποιον και τον αποκαλούμε "δολοφόνο”, ας το κάνει το δικαστήριο και όχι το διαδίκτυο. Αυτή είναι η δική μου ένσταση κι αν μη τι άλλο θέλει πολύ θάρρος να σηκώνεις το ανάστημά σου και να μη σου μιλάει το μισό ελληνικό θέατρο, αλλά εγώ έχω μάθει να πολεμάω και να αγωνίζομαι για το δίκιο, όχι μόνο του αδύναμου αλλά και του δυνατού.

Πήρα εγώ η ίδια τηλέφωνο τον Πέτρο και μιλήσαμε και μου είπε κάποια πράγματα. Υπερασπίζομαι με θέρμη ψυχής και τον Φιλιππίδη και τον Κιμούλη και θα υπερασπιστώ οποιονδήποτε αύριο πιθανόν ακούσει κάτι άσχημο να λέγεται γι’ αυτόν. Εγώ δεν είπα να μην πάει να δικαστεί. Είπα εγώ να αφήσετε μικρά ή μεγάλα ονόματα χωρίς να πάνε στα δικαστήρια; Γιατί μου προσάπτουν ένα σωρό βλακείες; Δεν κατάλαβα…

Διαβάστε ακόμη: Πέτρος Φιλιππίδης: Τι κατέθεσε η συζυγός του Ελπίδα Νίνου για τα φερόμενα ως θυματά του

Μεγάλος σεβασμός στην Ελπίδα Φιλιππίδη, πραγματικά σεβασμός. Είναι μια γυναίκα που αυτή τη στιγμή περνά δύσκολα. Εδώ φαίνεται και το μεγαλείο της. Της υποβάλλω τα σέβη μου, την εκτίμησή μου και γιατί πιάνει το χέρι του άντρα της και γιατί δείχνει ότι η αγάπη μπορεί να συγχωρεί και να προχωρά. Δόλος δε ξέρω αν υπάρχει και ούτε εγώ είμαι αυτή που θα το κρίνει. Δεν είμαι ούτε υπερασπιστική γραμμή του κ. Φιλιππίδη, ούτε ο δικηγόρος για να γνωρίζω.

Δε θέλω να με πάρει κανείς τηλέφωνο και να μιλήσω σε κανέναν. Στηρίζω με μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση τον κ. Φιλιππίδη και τον κ. Κιμούλη, γιατί είναι τα είδωλα μου. Τους θαυμάζω σαν ηθοποιούς. Ίσως τα κορίτσια να έκαναν κάποιο λάθος. Πιθανόν από την αδυναμία που έχουν και αυτές υποσυνείδητα.

Αν μου έλεγε η κόρη μου ότι κάποιος την παρενόχλησε σεξουαλικά, πριν τον πάμε στο δικαστήριο, θα τον είχαμε σαπίσει με την κόρη μου στο ξύλο». 

«Δε μπορεί να μένει στο απυρόβλητο η Βάνα Μπάρμπα»

Αυτές οι δηλώσεις της κ. Μπάρμπα δεν έμειναν ασχολίαστες, ούτε από τις εκπομπές ούτε από συναδέλφους. Η Πηνελόπη Πιτσούλη, που συνεργάστηκε στο Χαιρέτα Μου Τον Πλάτανο με τη Βάνα Μπάρμπα, μίλησε στο Πρωινό για τα όσα υποστήριξε η Βάνα Μπάρμπα.

«Πάντοτε υπήρχαν ειδωλολάτρες. Είναι δικαίωμα της να έχει ως είδωλα αυτούς τους δύο. Το ταλέντο τους δε νομίζω να το αμφισβήτησε κανείς. Αμφισβητήσαμε τις πράξεις τους. Έχει ο καθένας το δικαίωμα να υπερασπίζεται αυτόν που θέλει. Εγώ ως μάνα με μια κόρη και γιαγιά που έχω δύο εγγονές κι έχω και μια νύφη, υπερασπίζομαι αυτές τις γυναίκες που κατήγγειλαν αυτές τις πράξεις. Δεν ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν ότι θα καταστρέψουν αυτούς τους ανθρώπους. Θα είμαι πάντοτε με το δίκιο του καταπιεσμένου και υπάρχουν δικαστήρια και ειδικοί για να πουν ποιος φταίει και ποιος όχι. Όταν όμως μιλάμε για επιλήψιμες πράξεις, δε μπορώ να δηλώσω ότι είναι είδωλα μου κάποιοι που κατηγορούνται για κακές πράξεις.

Όσο για την κυρία Φιλιππίδη, είναι λογικό να υπερασπιστεί τον άντρα της, γιατί αν δεν τον υπερασπιστεί τώρα, σημαίνει ότι συμμετείχε στο πατιρντί. Δεν είναι θάρρος αυτό που έχει η Μπάρμπα, είναι θράσος. Δε μπορούμε να τη βάλουμε στο απυρόβλητο. Είναι δικαίωμα της να τους υποστηρίζει, αλλά ας το κρατήσει για τον εαυτό της. Μέχρι εκεί όμως. Τα πάσχοντα πρόσωπα θα νιώσουν άσχημα ακούγοντας αυτό. Καλά έκαναν και τα κατήγγειλαν. Να ξέρουν τα θύματα ότι είμαστε με το μέρος τους, γιατί ζούμε σε άγριους καιρούς και καιρός είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Δεν δέχομαι να καταδικάζει τα κορίτσια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA