Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 4 Ιουνίου του 2008, ο ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος, βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του στο Παγκράτι. Δράστης, ο Γεωργιανός, Ντέιβιντ Μουρτικνέλι, ο οποίος συνελήφθη 51 ημέρες μετά το έγκλημα. Αν και πολλοί τότε πίστεψαν πως το συγκεκριμένο έγκλημα ήταν δύσκολο να εξιχνιαστεί λόγω της προσωπικής ζωής του θύματος, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει το δράστη, σχετικά σύντομα.

Διαβάστε ακόμα: «Ο Σεργιανόπουλος αυτομαστιγωνόταν»: Ο δικηγόρος της οικογένειας μιλά 11 χρόνια μετά τη δολοφονία

Ο Γεωργιανός, Ντέιβιντ Μουρτικνέλι, ομολόγησε πως δολοφόνησε τον Νίκο Σεργιανόπουλο και ισχυρίστηκε πως ο ηθοποιός το προηγούμενο βράδυ, τον κάλεσε να πάνε στο σπίτι του, για να κάνουν χρήση ναρκωτικών και να συνευρεθούν με γυναίκες, που θα έρχονταν εκεί. Πράγματι πήγαν και, σύμφωνα πάντα με την ομολογία του δράστη, ο Σεργιανόπουλος πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και ζήτησε από τον Γεωργιανό να συνευρεθούν και να έχει εκείνος τον παθητικό ρόλο. Τότε ο δράστης βγήκε εκτός εαυτού, πάλεψαν, του απέσπασε το μαχαίρι και τον μαχαίρωσε πάνω από 21 φορές στο λαιμό, την καρδιά και τους πνεύμονες  Πριν φύγει από το διαμέρισμα ο Μουρτικνέλι φρόντισε να μοιάζει ο χώρος σαν να είχε διαπραχθεί ληστεία.

Ο αστυνομικός συντάκτης Πάνος Σόμπολος περιγράφει την εμπειρία του στο βιβλίο του «Τα Εγκλήματα που Συγκλόνισαν την Ελλάδα - Όπως τα έζησα»: «Όταν πληροφορήθηκα τη δολοφονία, πήγα αμέσως στην οδό Μετεώρων, στο Παγκράτι, με το συνεργείο του Mega, ώστε να μεταδώσω την έκτακτη αυτή είδηση. Όταν ανέβηκα στο σπίτι, είδα τον Νίκο Σεργιανόπουλο σε ύπτια θέση, με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα.

Ήταν κατασφαγμένος, γυμνός, με αίματα στο πρόσωπο, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Το σπίτι ήταν άνω κάτω και η οικιακή βοηθός, που ανακάλυψε πρώτη το πτώμα, ήταν σε κακό χάλι». Στη δίκη που ακολούθησε η Εισαγγελέας απεφάνθη ότι το κίνητρο του φόνου ήταν η ληστεία. Πρωτόδικα ο Γεωργιανός καταδικάστηκε σε είκοσι χρόνια κάθειρξης, όμως το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, τον Ιούνιο του 2013, τον καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικά. 

Πώς συνεχίστηκε το οικογενειακό δράμα

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την δολοφονία του ηθοποιού, στις 8 Οκτωβρίου του 2009 πέθανε η αδελφή του Έφη Παπαθεοδώρου, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με καρκίνο, ενώ λίγο καιρό αργότερα πέθανε και ο σύζυγος της αδερφής του. Τρία χρόνια μετά από τον θάνατο της Έφης Παπαθεοδώρου, ακριβώς την ίδια μέρα, «έφυγε» και η μητέρα του ηθοποιού, Νικολέττα Σεργιανόπουλου, μην μπορώντας να αντέξει περισσότερο το χαμό του γιού της και της κόρης της. 

Η περιουσία του ηθοποιού, μετά τον θάνατο του και της αδερφής του, πέρασε στα ανίψια του. Ο ρόλος που απογείωσε την καριέρα του Νίκου Σεργιανόπουλου, ήταν εκείνος του Κωνσταντίνου Μαρκορά στην επιτυχημένη σειρά του Μegα «Δυο Ξένοι». Επίσης πρωταγωνίστησε στις σειρές «Η εξαφάνιση», «Πολυθρόνα για τρεις», «Επαφή» και άλλα…

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA