Μενού
  • Α-
  • Α+

Για πρώτη φορά, μετά από 12 χρόνια πλήρους κηδεμονίας από τον πατέρα της, η Britney Spears κατέθεσε σε αίθουσα δικαστηρίου του Λος Άντζελες, ζητώντας την απομάκρυνσή του από τη ζωή της. Υπενθυμίζεται, πως μετά την εισαγωγή της σε ψυχιατρική κλινική το 2008, ο πατέρας της ανέλαβε να διαχειρίζεται όλες τις επαγγελματικές, οικονομικές και προσωπικές αποφάσεις, με την πρόφαση πως η κόρη του δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα. Ωστόσο, παρόλο που αυτό θα έπρεπε να είχε ισχύ ένα χρόνο, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. 

Διαβάστε ακόμη: Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Δεν είδα το ντοκιμαντέρ για τη ζωή μου, αλλά έκλαιγα για δύο εβδομάδες

Η ποπ σταρ, σύμφωνα με τα δεδομένα που ήρθαν στο φως από τους New York Times, πάλευε χρόνια για την απομάκρυνση του πατέρα της. Μάλιστα, φανατικοί θαυμαστές της Britney Spears διοργάνωσαν εκστρατεία με το hashtag #FreeBritney, διαμαρτυρόμενοι για την ασυνήθιστη νομική ρύθμιση, η οποία δίνεται συνήθως σε άτομα ηλικιωμένα που δεν είναι σε θέση να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, καθώς και σε άτομα με αναπηρία. «Αυτή η κηδεμονία μού κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, αξίζω να έχω μία ζωή», είπε η ίδια στο δικαστήριο, επιβεβαιώνοντας τον αγώνα που δίνει τόσα χρόνια. 

Ο πατέρας της, Jamie Spears, διατηρούσε τον έλεγχο και της περιουσίας της, χωρίς να μπορεί εκείνη να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς της, ενώ η καθημερινότητά της είναι μια κόλαση, αφού όπως εξήγησε, της απαγορεύουν να συναντήσει φίλους που ζουν μόλις λίγα λεπτά μακριά από το σπίτι της, ενώ ο σύντροφός της δεν μπορεί να την πάρει με το αυτοκίνητό του. Η Britney Spears αποκάλυψε κι άλλες σοκαριστικές λεπτομέρειες, όπως το γεγονός ότι δεν είχε τον έλεγχο του σώματός της, της υγείας της, των γιατρών που την παρακολουθούσαν. Της χορηγούσαν ψυχοφάρμακα, όπως λίθιο, παρά τη θέλησή της.

«Δεν χρωστάω τίποτα σε αυτούς τους ανθρώπους» είπε αναφερόμενη στην οικογένειά της. «Είναι ενοχλητικό και αποθαρρυντικό αυτό που έχω περάσει. Ο μπαμπάς μου και όποιος εμπλέκεται σε αυτήν την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου και του μανατζέρ μου, θα έπρεπε να είναι στη φυλακή. Έχω πει στον κόσμο ότι είμαι χαρούμενη και εντάξει. Eίπα ψέματα. Δεν είμαι χαρούμενη, δεν μπορώ να κοιμηθώ. Είμαι τόσο θυμωμένη και έχω κατάθλιψη. Δεν είμαι εδώ για να είμαι σκλάβα κανενός», ανέφερε μεταξύ άλλων η Britney Spears.

Σημειώνεται, πάντως, πως το 2019, η Britney Spears βασισμένη στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο πατέρας της, έκανε εκ νέου μία προσπάθεια για να ανακτήσει η ίδια τον έλεγχο της ζωής της. Το δικαστήριο, όμως, στάθηκε απέναντι της και δεν ικανοποίησε το αίτημα της. Σε μία νέα προσπάθεια της τη φετινή χρονιά, η δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση, Brenda Penny αποφάσισε ότι ο Jamie Spears θα μοιράζεται πλέον την κηδεμονία της κόρης του με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Bessemer Trust, ενώ αρνήθηκε την ένσταση του Jamie να επιτρέψει στο Bessemer Trust να αναλάβει ως τρίτο εξωτερικό μέλος της επιτροπείας της κόρης του. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA