Μενού
  • Α-
  • Α+

Έπειτα από 12 χρόνια πλήρους κηδεμονίας από τον πατέρα της Τζέιμι Σπίαρς, η Britney Spears κατέθεσε για πρώτη φορά ενώπιον δικαστηρίου για τη συγκεκριμένη απόφαση και ζητώντας την απομάκρυνσή του από τη ζωή της. «Αυτή η κηδεμονία μου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, αξίζω να έχω μία ζωή», είπε η ίδια στο δικαστήριο, επιβεβαιώνοντας τον αγώνα που δίνει τόσα χρόνια. Μετά την εισαγωγή της σε ψυχιατρική κλινική το 2008, ο πατέρας της ανέλαβε να διαχειρίζεται όλες τις επαγγελματικές, οικονομικές και προσωπικές αποφάσεις, με την πρόφαση πως η κόρη του δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα. Ωστόσο, παρόλο που αυτό θα έπρεπε να είχε ισχύ ένα χρόνο, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. 

Διαβάστε ακόμη: Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Δεν είδα το ντοκιμαντέρ για τη ζωή μου, αλλά έκλαιγα για δύο εβδομάδες

Ο πατέρας της, Τζέιμι Σπίαρς, διατηρούσε τον έλεγχο και της περιουσίας της, χωρίς να μπορεί εκείνη να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς της, ενώ η καθημερινότητά της είναι μια κόλαση, αφού όπως εξήγησε, της απαγορεύουν να συναντήσει φίλους που ζουν μόλις λίγα λεπτά μακριά από το σπίτι της, ενώ ο σύντροφός της δεν μπορεί να την πάρει με το αυτοκίνητό του. Η Britney Spears αποκάλυψε κι άλλες σοκαριστικές λεπτομέρειες, όπως το γεγονός ότι δεν είχε τον έλεγχο του σώματός της, της υγείας της, των γιατρών που την παρακολουθούσαν. Της χορηγούσαν ψυχοφάρμακα, όπως λίθιο, παρά τη θέλησή της.

«Δεν χρωστάω τίποτα σε αυτούς τους ανθρώπους» είπε αναφερόμενη στην οικογένειά της. «Είναι ενοχλητικό και αποθαρρυντικό αυτό που έχω περάσει. Ο μπαμπάς μου και όποιος εμπλέκεται σε αυτήν την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου και του μανατζέρ μου, θα έπρεπε να είναι στη φυλακή. Έχω πει στον κόσμο ότι είμαι χαρούμενη και εντάξει. Eίπα ψέματα. Δεν είμαι χαρούμενη, δεν μπορώ να κοιμηθώ. Είμαι τόσο θυμωμένη και έχω κατάθλιψη. Δεν είμαι εδώ για να είμαι σκλάβα κανενός», ανέφερε μεταξύ άλλων η Britney Spears.

Τα πάντα ξεκίνησαν στο τέλος του 2008

Στα τέλη της δεκαετίας του 2000, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς υπέφερε από ψυχολογικές διαταραχές, οι οποίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Ήταν τα χρόνια, όπου η ποπ σταρ είχε εντοπιστεί να οδηγεί το SUV της με τον γιο της τον Σον στα πόδια της και όχι σε κάποιο κάθισμα του αυτοκινήτου. Ακόμα εκείνη την περίοδο είχε ξυρίσει το κεφάλι της και είχε χτυπήσει το αυτοκίνητο ενός φωτογράφου με μία ομπρέλα.

Το 2008 η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είχε πραγματοποιήσει αρκετά ταξίδια για θεραπεία και είχε μεταφερθεί δύο φορές σε ψυχιατρική κλινική. Τότε ήταν που ο πατέρας της, ο Τζέιμι Σπίαρς έκανε αίτημα στο δικαστήριο, στο οποίο έκανε λόγο για έκτακτη ανάγκη για «προσωρινή κηδεμονία» της Σπίαρς μετά και τη δεύτερη νοσηλεία της σε ψυχιατρική κλινική. Η νομική κηδεμονία αφορά άτομα, τα οποία είναι ανίκανα να πάρουν αποφάσεις, όπως άνθρωποι με νοητική υστέρηση ή άνοια. Πάντως ειδικοί σε θέματα νομικών θεμάτων ανέφεραν ότι μία τέτοια κίνηση είναι «ασυνήθιστη για κάποιο τόσο νέο και παραγωγικό άτομο όπως η Σπίαρς».

Με την απόφαση της κηδεμονίας στον Τζέιμι Σπίαρς, η ποπ σταρ δεν είχε έλεγχο στις οικονομικές και προσωπικές της αποφάσεις, κάτι το οποίο αναλάμβανε ο πατέρας της και ο δικηγόρος της Άντριου Γόλετ. Έτσι στον Τζέιμι Σπίαρς ανατέθηκε η επίβλεψη της περιουσίας και της υγείας της κόρης του, το οποίο περιελάμβανε αποφάσεις και ενέργειες όπως τη διαπραγμάτευση για μελλοντικές επιχειρηματικές ευκαιρείς, ενώ στον Γολετ ανατέθηκε η συνδρομή στη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Μάλιστα ο Γόλετ είχε αποκαλέσει τη συγκεκριμένη μορφή διαχείρισης σαν «ένα υβριδικό επιχειρηματικό μοντέλο», καθώς η κηδεμονία θα βοηθούσε τη Σπίαρς να πραγματοποιήσει επιχειρηματικές ενέργειες, τις οποίες δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Ο Τζέιμι Σπίαρς το 2019 κατέθεσε αίτημα για επέκταση της κηδεμονίας στην κόρη του σε ακόμα 10 πολιτείες, μεταξύ των οποίων τη Χαβάι, τη Φλόριντα και τη Λουιζιάνα. Έγγραφα έδειξαν ότι μέχρι το 2018 η περιουσία της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, ανερχόταν σε 59 εκατομμύρια δολάρια.

Η δικαστική διαμάχη με τον πρώην μάνατζερ

Το 2009 και το 2019 η Σπίαρς κέρδισε περιοριστικά μέτρα κατά του πρώην μάνατζερ της Σαμ Λούτφι, ο οποίος κατηγορήθηκε σαν κακή επιρροή κατά τη διάρκεια της περιόδου όπου υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα. Οι δικηγόροι της ποπ σταρ κατηγόρησαν τον Λούτφι ότι προσπαθούσε να «πάρει θέση στη ζωή της Σπίαρς με καταστροφικά αποτελέσματα για την ίδια». Παράλληλα τον κατηγόρησαν ότι έστελνε στη μητέρα της υποτιμητικά μηνύματα για να διαταράξει το καθεστώς της κηδεμονίας.

Στην τελευταία δικαστική απόφαση περιοριστικών μέτρων κατά του Λούτφι, ο πρώην μάνατζερ της Σπίαρς θα έπρεπε να βρίσκεται σε απόσταση περίπου 200 μέτρων απόσταση από την ποπ σταρ, ενώ δεν θα μπορούσε να προβαίνει σε «υποτιμητικές δημόσιες δηλώσεις» για την ίδια την οικογένεια της, τους κηδεμόνες αλλά και τον τωρινό της μάνατζερ.

Η καμπάνια «#FreeBritney»

Όμως δεν πίστευαν όλοι πως η κηδεμονία ήταν κάτι καλό για την τραγουδίστρια. Κάποιοι φαν της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, πίστευαν ότι αυτός ήταν ένας τρόπος για να ελέγχεται η ποπ σταρ και χειραγωγήθηκε για να ωθηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Μία ομάδα φαν της Μπρίτνεϊ Σπίαρς δημιούργησε το 2009 την καμπάνια «#FreeBritney» σαν απάντηση στην κηδεμονία, στην οποία συμμετείχαν και διάσημοι όπως ο Ταρίν Μάνινγκ και η Μάιλι Σάιρους.

Ωστόσο παρότι αρκετοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κηδεμονία, ο μάνατζερ της Σπίαρς, Λάρι Ράντολφ ανέφερε πως «η κηδεμονία δεν είναι φυλακή. Βοηθάει τη Μπρίτνεϊ να πάρει επιχειρηματικές αποφάσεις και να διαχειριστεί τη ζωή της με τρόπους τους οποίους δεν μπορεί αυτή τη στιγμή από μόνη της», ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Bussines Insider. Παρ' όλη την επιβολή της κηδεμονίας πάντως η καριέρα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς παρέμεινε σε ανοδική πορεία καθώς εξέδιδε καινούργιο άλμπουμ κάθε δύο με τρία χρόνια.

Τα σοβαρά προβλήματα με τον πατέρα της ξεκίνησαν το 2019

Τα προβλήματα με τον πατέρα της ξεκίνησαν το 2019 όταν κατά τη διάρκεια ενός podcast φαν της τραγουδίστριας το «Britney's Gram», στο οποίο υπήρξε μία ανώνυμη μαρτυρία ενός ατόμου που είχε συμμετάσχει στην κηδεμονία και ο οποίος ανέφερε ότι η Μπρίτνεϊ είχε αναγκαστεί να μεταβεί σε ψυχιατρική κλινική. Πάντως και πάλι οι πηγές κοντά στην ποπ σταρ υποβάθμισαν το περιστατικό υποστηρίζοντας ότι είχε μεταβεί εθελοντικά στο ψυχιατρείο για ν' αντιμετωπίσει σοβαρά ιατρικά ζητήματα.

Εκείνη την περίοδο παραιτήθηκε από την κηδεμονία και ο Γόλετ, χωρίς να δίνει πληροφορίες για την απόφασή του, αφήνοντας τον Τζέιμι Σπίαρς ως τον μοναδικό νομικό κηδεμόνα. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές ο λόγος ήταν οικονομικός, καθώς είχε ζητήσει αύξηση μισθού. Μία πηγή κοντά στην Μπρίτνεϊ Σπίαρς ανέφερε τον Μάιο του 2019 σκεφτόταν να θέσει τέλος στο καθεστώς της κηδεμονίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 ο Τζέιμι Σπίαρς ζήτησε να αφαιρεθεί από τον ρόλο του νομικού κηδεμόνα για λόγους υγείας, όμως η συγκεκριμένη είδηση ήρθε αφότου ο Σπίαρς είχε έναν διαπληκτισμό με τον γιο της Μπρίτνεϊ τον Σον. Τελικά το δικαστήριο επέτρεψε στον Τζέιμι να αφήσει αυτόν τον ρόλο από την προσωπική ζωή της κόρης του αλλά όχι και από την οικονομική της. Το 2019 προσπάθησε να εισέλθει στο συγκεκριμένο καθεστώς και η μητέρα της Μπρίτνεϊ η Λάιν Σπίαρς, η οποία είχε πάρει διαζύγιο από τον Τζέιμι και ήθελε να είναι ενήμερη για την κατάσταση της υγείας της.

Τον Φεβρουάριο του 2020 ένα δικαστήριο στο Λος Άντζελες αποφάσισε να επεκτείνει την κηδεμονία τουλάχιστον μέχρι το 2022, χωρίς να υπάρξει ακροαματική διαδικασία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Σε μία νέα προσπάθεια της τη φετινή χρονιά, η δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση, Brenda Penny αποφάσισε ότι ο Jamie Spears θα μοιράζεται πλέον την κηδεμονία της κόρης του με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Bessemer Trust, ενώ αρνήθηκε την ένσταση του Jamie να επιτρέψει στο Bessemer Trust να αναλάβει ως τρίτο εξωτερικό μέλος της επιτροπείας της κόρης του. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA