Μενού
  • Α-
  • Α+

Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 3 Αυγούστου, σε πυκνόφυτη δασική έκταση με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν και σήμερα τις προσπάθειες για πλήρη κατάσβεση του πύρινου μετώπου. Οι κάτοικοι στη Βαρυμπόμπη, τις Αδάμες και το Τατόι πέρασαν μία εφιαλτική νύχτα, βλέποντας την πύρινη λαίλαπα να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες, ενώ ο αγώνας που δόθηκε από πυροσβέστες και εθελοντές για να σωθούν και τα ζώα στις περιοχές που ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές είναι συγκλονιστικός.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Καμένα αυτοκίνητα και αποπνικτική ατμόσφαιρα - Η επόμενη ημέρα

Οι Έλληνες celebrities συσπειρώθηκαν και έστειλαν μηνύματα στήριξης προς τους πυροσβέστες, καθώς και εκκλήσεις προκειμένου να ενισχυθούν οι δράσεις για βοήθεια κατοίκων και ζώων στην περιοχή.

Ανήσυχη η Κατερίνα Καινούργιου

Η Κατερίνα Καινούργιου ήταν από τις πρώτες που ανέβασε φωτογραφία με τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, όπως φαινόταν από το πατρικό της σπίτι. Σε story στο Instagram δημοσίευσε την εικόνα εικόνα με τους καπνούς, που είναι ορατοί από το πατρικό της και έστειλε το δικό της μήνυμα. Η παρουσιάστρια έγραψε: «Η φωτιά στην Βαρυμπόμπη από το πατρικό μου... Εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Η Φαίη Σκορδά αναδημοσίευσε από την Κατρίνα Τσάνταλη το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης για το καταφύγιο ζώων στη Βαρυμπόμπη.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η σκέψη μας και οι προσευχές μας μαζί σας

Μήνυμα στήριξης προς τους πυροσβέστες, τους κατοίκους και τους εθελοντές έστειλε η Σταματίνα Τσιμτσιλή μέσω του λογαριασμού της στο Instagram. «Πυροσβέστες, κάτοικοι κι εθελοντές ενωμένοι σε μια γροθιά δίνουν από χθες μια σκληρή μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες! Η σκέψη μας και οι προσευχές μας μαζί σας. Μέσα σε λίγες ώρες όλη η χώρα παραδόθηκε στις φλόγες. Κάηκαν σπίτια, ανυπεράσπιστα ζώα και τεράστιες δασικές εκτάσεις ακόμα και σε περιοχές που λίγα χιλιόμετρα μακριά ασφυκτιούν από τσιμέντο.

Δυστυχώς γινόμαστε για ακόμα μια φορά θεατές στο ίδιο έργο. Τι κρίμα να ζούμε στην πιο όμορφη χώρα τους κόσμου και χρόνο με το χρόνο να καίγεται και να καταστρέφεται. Γιατί …;» έγραψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή με τη σειρά της σε ανάρτησή στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/CSJFKBfjvhc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κατερίνα Ζαρίφη για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη: «Να ξέρω ποιον θα φτύσω»

Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, 3 Αυγούστου, σόκαρε το πανελλήνιο, με τη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες να είναι συγκλονιστική. Ένα βίντεο μέσα από πυροσβεστικό που επιχειρεί στην φλεγόμενη περιοχή κάνει τον γύρο του διαδικτύου και η Κατερίνα Ζαρίφη δεν το άφησε ασχολίαστο. Η παρουσιάστρια και ραδιοφωνική παραγωγός ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και το συνόδευσε με το παρακάτω κείμενο.

«Βλέπουν την κόλαση και φωνάζουν «Μια χαρά είμαστε. Περνάς.». Μόνο αυτοί. Οι πυροσβέστες. Και όσοι μέχρι τώρα καίγονται για όλα αυτά που εμείς θρηνούμε από την δροσιά του σπιτιού μας. Όχι γιατί κάποιοι δεν θέλουμε να το κάνουμε. Αλλά γιατί προς το παρόν είμαστε ανήμποροι να το κάνουμε. Όμως αύριο? Θα κάνεις κάτι να βοηθήσεις Κατερίνα? (πρώτα ρωτάω τον καθρέφτη μου για να ξέρω αν δεν κάνω κάτι ποιον θα φτύσω.)», έγραψε η Κατερίνα Ζαρίφη.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε η Κατερίνα Ζαρίφη

https://www.instagram.com/p/CSIIFzXgLTC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Ήρωες»

Το ίδιο βίντεο με την Κατερίνα Ζαρίφη δημοσίευσε και η Σίσσυ Χρηστίδου στο Instagram γράφοντας στη λεζάντα της δημοσίευσής της «Ήρωες».

https://www.instagram.com/p/CSH_nwjI-JE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αργύρης Αγγέλου: «Χάος, απόγνωση»

«Χάος, απόγνωση», έγραψε ο Αργύρης Αγγέλου στη λεζάντα μίας φωτογραφίας που δημοσίευσε.

https://www.instagram.com/p/CSHvJ40sLjN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ρούλα Κορομηλά: «Θλίψη. Πονάει η ψυχή μου»

«Σε πύρινη κόλαση η χώρα μας. Δύναμη και κουράγιο σε όλους που η φωτιά απειλεί και καίει τα σπίτια και τις ψυχες τους. Θλίψη. Πονάει η ψυχή μου», έγραψε η Ρούλα Κορομηλά.

https://www.instagram.com/p/CSIQTxWq3cw/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA